Как да премахнете неприятните миризми в дома чрез натурални микроорганизми

Платена публикация

енергия дом
Снимка: iStock

Чистият и добре подреден дом създава приятна и здравословна микросреда за живеещите в него. Въпреки старанието ни обаче, понякога може да се появи неприятна миризма. В определени случаи бихме могли да открием източника ѝ бързо и да отстраним проблема. Друг път обаче трябва да положим повече усилия.

canva
Снимка: Canva

Кои са най-често срещаните източници на неприятните миризми в дома?

Във всяка една част от дома може да се появи лоша миризма, като обикновено това са кухнята и санитарните помещения.

В кухнята лесно може да усетите миризмата на престояли в кошчето за боклук хранителни отпадъци или миришещия лошо сифон на мивката, както и от полепналите мазнини по фурната, котлона, абсорбатора и др. Развъдник на бактерии могат да бъдат миялната и пералнята, а често срещан проблем е и неприятно миришещият хладилник.

В банята потенциални източници на миризми са мивката, сифонът, тоалетната чиния, а понякога и мокрите хавлиени кърпи.

Ако се изпотявате обилно през нощта, възглавниците също могат да замиришат неприятно.

Почти винаги има и обувки в антрето или в шкафа, от които също се носи неприятно ухание.

Да не забравяме и миризмата на мухъл, на домашен любимец и много др.

canva
Снимка: Canva

Във всеки дом има десетки места или предмети, от чиято лоша миризма искаме да се отървем. В някои случаи можем просто да измием или изперем причинителя ѝ, но невинаги това е възможно. Тогава за помощ търсим подходящ препарат.

Използването на традиционни препарати за неутрализиране на неприятните миризми, включително и за почистване на петна и замърсени повърхности, крият нов проблем. Някои от тях като белината също миришат неприятно, а освен това са и токсични поради химичния си състав.

Освен тях може да използвате различни природни средства като лимонов сок, бял оцет, сол и др. А ако все пак искате да използвате препарат за по-бързо и лесно справяне с проблема, можете да разчитате на екологични пробиотични отстранители на миризми.

Как помагат био отстранителите на миризми?

За разлика от традиционните препарати, формулите на био отстранителите са създадени изцяло на базата на натурални микроорганизми. Те не съдържат силни химикали и разтворители, токсични или абразивни вещества, избелители на хлорна основа, нонилфеноли, фосфати и др. Могат да се прилагат върху всякакви повърхности като килими, плочки, тапицирани мебели и др. и превъзхождат по ефективност по-голяма част от съвременните химични дезодоранти.

Особено популярни са пробиотичните еко отстранители на неприятни миризми и различни петна на американската марка TRI-BIO, разработила био продукти с различно предназначение.

TRI BIO
Снимка: TRI-BIO

Всеки един неутрализатор на миризми на TRI-BIO притежава еко сертификат. За разлика от стандартната битова химия, пробиотичните неутрализатори не се основават на маскиращи вещества. Те отстраняват напълно органичните съставки, предизвикващи миризмите, като в същото време са напълно безвредни.

Ето някои от основните предимства, които ще си осигурите с използването на пробиотичен отстранител:

На миризми в кухнята

В сравнение със стандартните химически препарати, биологичните премахват мазнините и маслата от различни повърхности, като проникват дълбоко в порите. Активните пробиотици в състава им почистват на микроскопично ниво. Лесно отстраняват стари полепнали масла и мазнини от печки, фурни и др., без да ги увреждат.

canva
Снимка: Canva

На миризми от обувки и тъкани

Специално предназначените за неутрализиране на миризми от обувки и текстил пробиотични препарати са с по-добро действие от повечето ароматизатори. Те не маскират миризмите, а неутрализират органичните им причинители. Могат да се прилагат в шкафове за обувки, килери, гардероби и складове, като не увреждат обувките и текстила.

На миризми и петна от домашни любимци

Биологичните препарати за премахване на миризми и петна, които са причинени от домашни любимци, са безопасна алтернатива на химическите препарати. Ефективността им е много по-голяма от тях и успешно може да се прилагат върху тапицирана мебел, ламинат и др. повърхности, като действат много бързо и безопасно. Подходящи са за използване както за дом, в който живее домашен любимец, така и за ветеринарни клиники и магазини за животни.

На миризми от дрехи при предпране

За случаите, когато трябва да отстраните неприятни миризми от работно и спортно облекло, или друг текстил, с пробиотичен препарат под формата на спрей ще получите незабавен ефект. Спреят убива бактериите, причиняващи лошите миризми, като преди обичайния перилен цикъл дрехите трябва да се напръскат и да се оставят под действието му от 2 до 5 мин.

canva
Снимка: Canva

Пробиотичните препарати за текстил може да се използват с всякакви перилни препарати и подобно на останалите еко отстранители, са по-безопасни от традиционните.

Дори и в дом с безупречно поддържана хигиена е възможно да се появят неприятни миризми по определени причини. Без значение дали трябва да се справите с мириса на мухъл, развалена храна, пот, или друг, може не само да намалите миризмите, но и напълно да ги отстраните по безвреден начин с еко препарат. Ще възстановите усещането за свеж въздух и ще осигурите здравословна среда за себе си и своето семейство.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти