Как да премахнем татуировките?

Платена публикация

Как да премахнем татуировките?
Снимка: Dermavita.bg

Хората експериментират с рисунки по тялото от древни времена. Днес повече от 20-30 милиона души в цял свят над 18 години имат татуировки.  
 

Интересното обаче е, че 50% от тях желаят да ги премахнат в рамките на 10 години след това. Татуировките определено влияят върху това как възприемаме притежателя им, а също така могат да бъдат пречка при заемане на определена длъжност.

Независимо от причините, поради които бихте искали да премахнете татуировка или перманентен грим, най-важното е, че вече е създадена подходящата за това технология.

Инжектираният в средния слой на кожата (дерма) пигмент, е перманентен, т.е. не изчезва сам. Части от пигмента може да се открият в близко разположените лимфни възли през целия живот.


Пигментните частици са твърде големи и постоянни, за да може да бъдат отсранени по естествен начин чрез растежа и излющването на горния слой на кожата

Златен стандарт за премахване на татуировки, перманентен грим и някои видове пигментации, са така наречените Q-switch лазери. Притежават определена дължина на вълната, която е активна срещу пигменти с определен цвят, основно черно, тъмносиньо, сиво, зелено и в някои случаи червено.

Те излъчват много мощни и ултракъси импулси (наносекунда = една милиардна от секундата), които разбиват пигментните частици на още по-малки, без да се уврежда околната кожа. Клетките на имунната система улавят тези частици и постепенно ги елиминират в рамките на няколко седмици след процедура. Поради тази причина следващо третиране се прави след около 6-8 седмици и няколко процедури са необходими за максимално премахване на пигмента.

При по-старите методи за премахване на татуировки (дермоабразио, химични пилинги, инжектиране на различни субстанции) вероятността от образуване на белези е значително по-голяма, тъй като има засягане и на околната кожа.

Друго основно приложение на този тип лазери е за премахване на перманентен грим. Перманентният грим е приоритет основно на жените, които искат да подчертаят определени черти на лицето, както и да си спестят време при ежедневното гримиране.

И въпреки че повечето дами остават доволни след такава манипулация, при някои резултатите съвсем не са така добри и впечатляващи. Понякога изборът на цвят се оказава неподходящ за тена на лицето, нерядко контурите са неправилни и несиметрични, в някои случаи перманентният грим придава по-изморен вид на лицето.

Единствената реална, ефективна и същевременно безопасна възможност за премахване на перманентният грим, са Q-switch лазерите. Трябва да се има предвид обаче, че по-светлите цветове трудно се поддават на обработка дори и при повече процедури.

След процедура за премахване на татуировка или перманентен грим, обикновено се образува повърхностна коричка за няколко дни, която след това отпада. Самото избледняване на пигмента в конкретни случаи може да отнеме и няколко месеца.

Интересен фактор, който има значение за резултатите от такава лазерна процедура, е тютюнопушенето. Препоръчително е да спрете или намалите пушенето няколко седмици преди лазерната обработка, тъй като цигарите свиват капилярите и се натоварва допълнително имунната система. Това от своя страна забавя възстановяването и може да се отрази на ефекта.

За съжаление, времето не винаги е благосклонно към нас и по-често пигментациите се разполагат по най-изложените участъци, трудни за прикриване от облеклото.

За щастие голяма част от тях могат да бъдат премахвани с такъв тип лазери.

TattoStar Effect R на немската фирма Asclepion позволява обработка на всички части на тялото, бързо, ефективно и прецизно с минимален дискомфорт. Произведените в Германия лазерни апарати многократно са доказали в целия свят своето високо качество и сигурност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти