Как да подобрим мозъчната дейност?

Платена публикация

vitagold
Снимка: Vitagold

В света, в който живеем днес, думите „натоварено ежедневие” не са просто поредното словосъчетание, а са абсолютно точно определение на реалността. Множество задачи, постоянно бързане, огромен набор от информация, която ни залива денонощно, кратки срокове, грижа за семейството... всички тези активности и тревоги заемат огромна част от нашето внимание и отнемат изключително много енергия.

Главният мозък е основният орган на централната нервна система. Неговата дейност е свързана с регулиране и контрол на различните функции на организма – дишане, сърдечна дейност, спане, хранене, мислене, запомняне, разсъждаване, говорене и др. Изпълнението на всяка една негова задача е свързана с извършването на хиляди процеси и участието на редица вещества, наречени трансмитери, които да осигурят правилното и протичане. Нормалната мозъчна функция е от огромно значение за воденето на един здравословен живот.

Човешкият мозък представлява около 2% от общото тегло на тялото. Въпреки относително малкото си тегло, той консумира приблизително 25% - 30% от енергията на организма. Това показва, че човешкият мозък има нужда от огромен и постоянен приток на енергия, за да може да изпълнява правилно  всички свои функции. Наред с консумирането на голямо количество енергия, човешкият мозък има нужда и от снабдяване с достатъчно количество кислород.

Огромните енергиини нужди и множеството задачи, с които е натоварен мозъкът ежедневно, често водят до появата на умствена умора. Всеки един човек е имал момент, когато се е чувствал напълно изцеден, претоварен или със „замъглено съзнание”; момент, в който не може да си спомни всички продукти от списъка за покупки в магазина; или моменти, когато заспива пред телевиора или с книга в ръка.

Във всички тези случаи може да се говори за наличието на умствена умора. Умствената умора не позволява на страдащите от нея да бъдат максимално ефективни и концентрирани в ежедневните си дейности, ограничава възможността за научаване на нови неща, намалява обичайната активност и като цяло води до намаляване на жизнения тонус. Други често асоциирани с умствената умора симптоми са: повлияване на настроението, липса на мотивация, липса на фокус и концентрация, невъзможност за ясно формулиране на мисли, физическа умора, храносмилателни проблеми и др.

Освен на умствена умора, тези симптоми може да бъдат признак и на настъпване на различни невродегенеративни процеси. Умствената умора може да доведе и до възникването на по-сериозни проблеми, свързани с функцията на главния мозък, като нарушения в съня, развитие на депресия, тревожност, деменции и др.

Три са основните фактори, които са отговорни за правилното функциониране на мозъка: снабдяването с кислород, снабдяването с достатъчно енергия /пряко свързано с количеството кръвна захар/ и активността на мозъка – дали е прекалено малка или прекалено голяма.

Ниската степен на снабдяване с кислород може да се дължи на различни фактори – наличие на анемия, нарушения в кръвното налягане, кръвозагуба и т.н. За снабдяването на мозъка с достатъчно кислород важна роля играят и някои витамини и минерали – цинк, витамин С, витамин В 12, витамин В 6 и други.

Количеството на кръвната захар зависи от храненето, но може да е свързано с нарушение в секрецията на някои хормони или със заболявания на някои органи.

Постигането на баланс в мозъчната дейност също е от особено значение за здравето на мозъка. Постоянното присъствие на стимули и дразнители в ежедневието понякога прави много трудно пълното ни „изключване” от мрежата и оставя мозъка нащрек 24 часа в денонощието. Същевременно слабата мозъчна стимулация, съчетана и с липса на физическа активност, също оказва неблагоприятно влияние върху здравето на мозъка.

Справянето с мозъчната умора, имайки предвид комплексността на възникване на това състояние, изисква допълнителни усилия и условия на околната среда, които не винаги може да бъдат осигурени. Ежедневните ангажименти и изисквания към всеки един човек правят тази цел трудно осъществима. Все пак, допълнителната почивка, развлеченията, разходките сред природата, спортуването са все фактори, които могат да окажат положително влияние при справянето с умствената умора.

Използването на хранителни добавки също може да се окаже от съществено значение за бързото и успешно разрешаване на този проблем.

Vitagold COGNICELL е продукт, специално разработен за подпомагане и подобряване на мозъчната функция. Комбинацията от специално селектирани съставки във Vitagold COGNICELL подобрява мисловната дейност, увеличава обхвата на внимание, повишава концентрацията и способността за запомняне. Продуктът подобрява мозъчната дейност, като същевременно съдейства и за стабилизиране структурата на мозъчните клетки – невроните.

В състава на Vitagold COGNICELL влизат два комплекса: комплекс за стимулиране функциите на мозъка, представен от цитиколин и екстракт от гинко билоба, и витаминно-минерален комплекс от витамини B1, B5, B6 и В12, както и минералите цинк и селен.

Цитиколинът подобрява мозъчния метаболизъм, предпазва и възстановява кръвно-мозъчната мембрана, намалява освобождаването на свободни радикали, увеличава синтезата на структурните елементи на мембраната на мозъчните клетки, с което допринася за запазване на тяхната анатомична цялост.

Екстрактът от гинко билоба във Vitagold COGNICELL допринася за нормалния приток на кислород до мозъчните клетки, засилва притока на кръв до мозъка, а също така проявява и антиоксидантен ефект, който подпомага поддържането на здрави и еластични кръвоносни съдове.

Селенът проявява мощно антиоксидантно действие, а цинкът е отговорен за подобряването на някои мозъчни функции като памет, внимание и разсъждаване.

Витамините от групата В във Vitagold COGNICELL подпомагат производството на невротрансмитери, които служат за извършването на основните мозъчни функции, участват в метаболизма на аминокиселини, глюкоза и мазнини, имат отношение към синтеза на ДНК, който е от съществено значение за функционирането на нервната система.

Приложението на Vitagold COGNICELL води до по-добро функциониране на мозъка, стабилизиране структурата на нервните клетки, подобряване симптомите, свързани с недобро кръвооросяване /като емоционална лабилност, нарушения в паметта, затруднения в ежедневните дейности и др./ и стимулране на мозъчната активност.

Vitagold COGNICELL може да бъде прилаган при наличието на умствена умора, за подпомагане мозъчната дейност в периоди на усилена мозъчна активност, при натоварено и стресирано ежедневие, при проблеми с паметта, свързани или не с възрастта, за възстановяване след мозъчни травми, при нарушения на мозъчното кръвообращение.

Приложението на Vitagold COGNICELL е по 1-2 капсули дневно. При преценка на лекар и в случаите, посочени от него, Vitagold COGNICELL може да бъде приеман в доза до 4 капсули дневно.

Когато мозъка стигне своя предел, на помощ идва Vitagold COGNICELL!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти