Как да изберем училище за своето дете?

Платена публикация

Как да изберем училище за своето дете?
Снимка: Ровел

"Малцина родители – казва Ерих Фром, имат куража и свободата да се вълнуват повече за щастието на своите деца, отколкото за техния успех"

Изборът на подходящо училище е труден и индивидуален процес. Няма и не съществува понятие "най-доброто училище"! Добро за кого? Отговорът, разбира се, трябва да бъде само един: за детето.

Имено затова този избор е най-важното и отговорно решение за един родител и не бива да го правим с очите и сърцето на големите, а с тези на нашите деца.

"Миналата година синът ми трябваше да бъде първи клас. Започнахме да обикаляме училищата и да събираме информация, да я претегляме, сравняваме и обсъждахме с мъжа ми с часове кое е по-добро за него. Тогава ми хрумна – моят син не беше предмет, за който да се чудим на кой рафт, ако го поставим ще изглежда най-добре, той е личност както всеки един от нас, възрастните.

Решихме да го попитаме в какво училище иска да учи? Знаете ли какво ни каза той: "В забавно!"- споделя Мария Иванова, родител.

*Ако се интересувате от това дали децата Ви растат щастливи и свободни?
*Ако вярвате, че интересите на децата Ви са по-важни от тези на МОН?
*Ако вярвате, че ученето може и да вълнуващо?
*Ако мислете, че децата Ви не могат и не трябва да бъдат измервани с някакви оценки, по измислени правила?
*Ако вярвате, че Вашите деца могат да имат свое мнение и то трябва да бъде уважавано
*Ако не мислите, че всички деца трябва да учат едни и същи неща, по едно и също време?
*Ако смятате, че звънците не трябва да определят продължителността на техните интереси?

То, тогава, Добре дошли в "РОВЕЛ" – в Училището на свободните хора!

ЧСОУ "Евроучилище РОВЕЛ" стартира кампания за прием на нови ученици за учебната 2014 г./2015 г. за деца от предучилищна възраст (подготвителен клас) до 5 клас включително. Всеки ден, по всяко време, всеки родител и дете са добре дошли.

Кои сме ние? Частен образователен комплекс "РОВЕЛ" е съвременно училище с два пансиона, построен в един от най-чистите райони на страната – с. Иваняне, Банкя.

Училището разполага с 30 учебни стаи и 6 зали за свободно обучение, две компютърни зали, актова зала, лего и игротека, административен блок, лекарски кабинет, библиотека, целогодишен луксозен пансион, басейн, модерен физкултурен салон, тенискорт, баскетболнo и волейболнo игрища, собствен транспорт, собствена кухня, денонощна жива охрана и 24-часово видео наблюдение

"Евроучилище РОВЕЛ" е свободното училище на свободните хора.

В "Ровел" се поощрява на практика участващото и диалогово, интерактивно и фокусирано върху ученика обучение. Ние поставяме акцент конкретно върху развитието на умения за живот, а не както е във всички училища - даването на „знания по предмета”.

Ние учим нашите деца не на общо образователните и специални предмети, а на истинските предмети на живота, защото сме напълно убедени, че реалния живот не се побира в списъците със задължителна литература и не се измерва с корен квадратен, а е сложна компилация от знания, умения и връзките между тях.

С учениците се работи индивидуално, за да бъдат идентифицирани техните силни страни и интереси, като се стимулират и подпомагат да ги развиват в набелязаната посока.

Ние най-вече ги учим да трансформират своите умове, така че да са в състояние да направят разумни и информирани решения и да участват ползотворно в разговор или дебат.

Ние насърчаваме всички деца да бъдат уверени, трудолюбиви, търсещи и любопитни.

Ние не наказваме децата, когато те мислят по-различно от останалите съученици или не дай боже от своя учител. Ние ги провокираме и стимулираме още повече да защитават своята теза или позиция, но разбира се с аргументи.

Нашата мисия и визия: Да предлагаме и развиваме свободно образование в свободно училище – да подпомагаме изграждането на личности с истински ценности, мислещи, любопитни и можещи, без да убиваме тяхната индивидуалност, творчески потенциал, желания и мечти.

На какво учим нашите деца: Да си поставят цели и да ги следват с последователност и упоритост, не защото някой друг иска това от тях, а защото това е тяхна цел и ги прави щастливи; да задават въпроси и сами да намират отговорите, дори и да грешат понякога; да мислят и да умеят да свързват точките; да отстояват принципите и позициите си аргументирано, да бъдат свободни, а не "освободени", и да бъдат толерантни и към себе си и към всички около тях.

Да не се страхуват, ако са построили замъци във въздуха - това не означава, че са работили напразно, защото те са там където трябва да бъдат и просто трябва да изградят основи под тях.

За нас няма нищо по-важно от това да научим нашите деца на умението наречено ЛИЧЕН ИЗБОР - да правят своите лични избори, защото те ще формират целият им живот.

"Времето ви е ограничено, затова не го губете, за да живеете чужд живот!"

Приемът на нови ученици се осъществява от 20 март до запълване на свободните места.

Повече информация за частно "Евроучилище РОВЕЛ" можете да намерите на сайта: www.rovel.bg

"Евроучилище РОВЕЛ" Ви кани: Елате на място и почувствайте и преценете лично средата, атмосферата, отношенията и всичко друго, което има голямо значение за вас. Задължително, заедно с вашето дете.

Зповядайте да разгледате учебния комплекс, да се запознаете с нашия екип и най-вече с нашите деца. Споделете своите виждания и търсения. Ние с радост ще поговорим с Вас и Вашето дете за всичко, което Ви интересува.

И ако това, към което се стремим, е и Ваша цел, ако това което правим е и Ваша визия, ако това, което искаме да постигнем с децата е и Ваша мисия, то... Вие ще станете част от нашата история.

Очакваме Ви, за да споделите с нас усмивките и радостта на своите деца!

За контакти:

ЧСОУ „Евроучилище РОВЕЛ”
София 1393, гр. Банкя, Иваняне
ул. „Св. Св. Кирил и Методий” № 66
тел./факс: 02/99 77 454
директор: Росица Панайотова – 0879 216 110
e-mail: rovel_rovel@abv.bg
www.rovel.bg
facebook.com/rovelschool

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти