Как да изберем дамско яке според фигурата ни?

Платена публикация

яке
Снимка: iStock

За да ви стои добре една дреха, трябва да бъде съобразена с пропорциите на тялото ви. Това важи и за избора на дамско яке. В онлайн магазините и аутлетите ще срещнете голямо разнообразие от пролетни, зимни и есенни модели, предназначени за всякакви цели – за ски, за ежедневно ползване или специални мероприятия.

Как обаче да изберете правилния тип дамско яке според фигурата и какво още да съобразите? Научете в следващите редове.

дамско яке
Снимка: Mania.bg

Какво дамско яке да изберете според основните фигури при жените?

Основните фигури на женското тяло, са:

Пясъчен часовник

Смята се, че този тип телосложение е най-пропорционално и е блян за всяка жена. Включва изваяни форми, изразен ханш и пропорционални рамене и тънка талия. Ако отговаряте на характеристиките за “пясъчен часовник”, подходящо дамско яке за вас е по-втален модел с пух. За преходните сезони може да заложите на дънков вариант, а за зимата – късо пухено връхно облекло тип бомбър.

Круша

Тук раменете са по-тесни, талията – също, а най-изразен е ханшът. За да придадете по-балансиран вид на крушовидната форма, може да заложите на пухенка със средна дължина или кожен модел за пролетно-есенните месеци.

Ябълка

Тук талията не е добре изразена. При фигурата тип “ябълка”, краката са по-слаби. Подходящи са овърсайз моделите със свободна кройка и по-изразена дължина.

Обърнат триъгълник

При тази форма на тялото, раменете и талията са по-широки, а ханшът – тесен. Тук подходящо е да заложите на по-олекотен и дълъг модел, който да не придава допълнително обем в горната част на тялото.

Правоъгълник

При тази форма талията, ханшът и раменете са еднакво изразени. За да откроите талията и да придадете допълнителен обем на ханша, изберете пухено яке с допълнителен аксесоар – дамски колан.

В онлайн магазините за мъжка и дамска мода, както и в аутлетите за нови и втора ръка дрехи, ще откриете голямо разнообразие от къси и дълги, обемни и олекотени варианти на известни марки, сред които да изберете правилния.

На кои фактори още да обърнете внимание?

Ако искате да изглеждате безупречно, независимо от фигурата ви, както и да се радвате на дамското яке максимално дълго, трябва да обърнете внимание на следните фактори.

Цветове

Помислете дали искате да подчертаете извивките на тялото ви или да прикриете несъвършенствата. Белият цвят е известен със свойствата си да придава обем, а черният – да отнема. Ако искате да фокусирате вниманието върху горната част на тялото, изберете цветно дамско яке с принт или умела комбинация от цветове, а ако искате да изглеждате по-семпло – заложете на изчистена визия.

Популярни цветове за връхно облекло са неутралните – черно, кафяво, сиво, а мотиви – каре и камуфлаж.

Размер

За да изглеждате добре, да изградите блестяща визия и да се чувствате комфортно, изберете правилен размер – нито много по-голям, нито по-малък.

Стил

Помислете дали търсите по-спортно дамско яке, което да бъде част от екипировката ви за ски и други зимни спортове, спортно-елегантно, за да се вписва добре в ежедневието ви или формално, за да ви гарантира стилен вид в работната среда.

Не забравяйте още, че освен красиво, модерно и подходящо за фигурата ви, дамското яке трябва да бъде топло, издръжливо и устойчиво.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти