Как да имате безупречна прическа дори през зимата

Платена публикация

платени
Снимка: depositphotos.com

Лошото време, влагата и ниските температури винаги са представлявали огромно предизвикателство за всяка коса. Те обаче не трябва да са причина част от годината да забравим за прическите и да обръщаме поглед всеки път щом се забележим в огледалото. Струва ви се невъзможно? Вижте 4 съвета как да се грижите за косата си през зимните месеци и как тя да изглежда безупречно, независимо от атмосферните условия навън.

► Мийте косата си по-рядко

Ако косата ви е суха, опитайте да разредите измиванията. Естествените ѝ масла осигуряват защитен слой върху скалпа, който предпазва от дехидратация. Използвайте сух шампоан между измиванията, повечето имат много приятен аромат, а освен това добавят обем. Важно е да запомните, че никога не трябва да излизате навън с мокра коса - ниските температури могат да причинят силно увреждане на влажния косъм, което води до директното му счупване.

► Преборете се с летящите косъмчета

Сваляте шапката и косата ви изведнъж се озовава на всички страни - нека признаем, случва ни се ежедневно. А ако не носите шапка - прическата в никакъв случай не е същата, когато пристигнете в офиса. Как да се справите? Качествените вакси за коса са вашите спасители за този период от годината. Те се справят чудесно със статичното електричество, предизвикано от шапки и пуловери, фиксират в желаната форма и предотвратяват негативните влияния на влагата.

► Масла

Маслата са райска наслада за косата през студените месеци. Те осигуряват нужните подхранване и овлажняване, които отнемат отоплителните системи в помещенията. Независимо от избора на масло, то ще успее да съживи безжизнената коса и ще добави блясък на дължините. Краищата ще са особено облагодетелствани от такъв тип грижа, тъй като ежедневно са в контакт с палта и шалове.

► Носете шапка

След като вече уточнихме как да запазим прическата си добре изглеждаща дори под шапка, можем да споменем и добрите страни на този аксесоар. Корените на косата и скалпа ще са напълно защитени. Така предотвратявате възможността от прекомерна дехидратация, която може да доведе до косопад, безжизненост и белещ се епидермис.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти