Как да харчим и пестим едновременно?

Платена публикация

Как да харчим и пестим едновременно?
Снимка: Thinkstock

Желанието да пазаруваш е отдавна приписано като типична за жените черта - нещо, с което категорично не сме съгласни, разбира се - мъжете също знаят как да пръскат пари!

Истината е една за всички - независимо дали става въпрос за скъпа козметика, фантастични домакински уреди, джаджи или здравословни продукти за хранене, желанието да купиш понякога е по-силно от разума, който тихо и ненатрапчиво надига глас и се опитва да ни вкара в правия път.

Икономическата психология дава отговор на въпроса защо толкова силно се стремим да задоволяваме този потребителски импулс – поради нужда от доставяне на емоции, прекалено голям стрес или просто от скука. И, да, жените като че ли сме малко по-податливи да си доставяме наслада чрез пазаруване, но никой не се наема да каже защо това е така – или пък не смее! Каквато и да е причината обаче едва ли можем да ѝ се противопоставим много убедително – дори Оскар Уайлд твърди, че най-единственият начин да се отървеш от някое изкушение е да му се поддадеш. Кои сме ние да спорим с велики писатели като Оскар Уайлд, нали?

И така, въоръжени с това успокоение, а и с факта, че все пак почти всеки ден наистина трябва да се пазаруват различни неща, можем спокойно да се впуснем в поредния шопинг поход. Все пак, нито хранителните продукти влизат сами в хладилника, нито праха за пране ще стане от рафта в магазина и ще спринтира до пералнята ни, нито оная спирала, която ужасно много искаме от цели две седмици, ще кацне в несесера с гримове от само себе си. Разбира се, някой трябва да иде да ги купи – и за всеобщото благо е хубаво някой да се жертва... например вие!

Снимка: Thinkstock

А сега си представете нещо още по-хубаво – да имате възможността да преглеждате предварително всички места, където се предлагат търсените от вас продукти, и да изберете мястото, където ще ги намерите най-изгодно! Само си помислете - не само грижовни за семейството (и за себе си, защото сте си важна – кой друг ще ви купи мечтаното червило, ако не вие?), но и СПЕСТОВНИ – истински двоен шлем на турнира по най-добре организирано пазаруване.

И преди да сте се отчаяли, да ви успокоим – няма нужда да чертаете безкрайни и досадни таблици, в които да нанасяте цените на продуктите от различни магазини, да ги сверявате и да смятате с лист и молив колко ще спестите. Вече има онлайн платформи, които осигуряват безплатно тази безценна услуга, а на вас ви остава само да определите града, в който се намирате или в който ще търсите продукта, и самия продукт. Платформите, зад които стои много учтив изкуствен интелект, са създадени, за да ни улеснят в търсенето и да ни спестят нервите и времето по обикалянето на магазини.

Помислете си само от колко задръствания и излишно обикаляне ще се лишите, ако знаете точно в кой магазин да търсите шампоан за суха коса, къде да купите зехтина, с който подправяте ястията, къде има промоция на технологични джаджи (за да имате оправдание най-накрая да си купите мобилна батерия за телефон) или пък продукти за градината, различни препарати за къщата, памперси за бебето, храна за котката и, хайде да сме по-ларж – и нещо от фонда „и аз съм човек“, като някой шал или блуза.

Въпрос на навик е да започнете да пазарувате по-организирано и планирано, като проверявате предварително кое къде може да намерите на преференциални цени - ефектът и ползите са много повече, отколкото можете да си представите.

Снимка: Thinkstock

Онлайн платформата ще ви отведе на правилното място за пазаруване, а спестените часове, пари и стрес пък ще ви се върнат многократно – защото, както казахме и в началото, не само ще сте човекът, нагърбил се със задачата да осигурява всичко необходимо за семейството и къщата, но и ще сте го направили разумно и бюджетно!

Пък и след цялата тази тежка работа просто няма как да да не си подарите някоя глезотия! Да, напълно заслужено е да се обзаведете с още един чифт обувки, защото те никога не са твърде много. Само, нали знаете вече – първо провете в онлайн брошурата къде ще ги намерите най-изгодно и след това... тичайте! Тичайте колкото сили имате!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти