Как да боядисаме яйцата си бързо, лесно и още по-забавно за тазгодишните великденски празници?

Платена публикация

Lidl
Снимка: iStock

Скоро пред нас настъпва един от най-светлите християнски празници, за който традицията повелява да вземем няколко дузини кокоши яйца и да ги украсим по възможно най-цветния и искрящ за нас начин. Освен първото боядисано яйце, което задължително трябва да е в червено, останалите великденски борци могат да приемат всевъзможни цветове и шарки, изразяващи по най-уникалния и запомнящ се начин нашия креативен великденски почерк. И, ако за тази година вече са ни омръзнали класическите техники за боядисване на яйца като памучния декупаж, използването на восък за декорация или пък топла вода с оцет и разтворена боя, сме ви приготвили няколко от по-незнайните метода за боядисване на повече от отличителни и запомнящи великденски борци. 

Боядисване на яйца с ориз - бързо, лесно и истински семпло

Ако сме почитатели на едноцветните великденски яйца, то тази техника ще ни се окаже супер препоръчителна заради своето супер бързо, лесно и практично изпълнение. Единствените приспособления, които ще ни влязат в употребата за крайния успех на тази празнична украса, са няколко картонени чашки с капачета, малко ориз и желаните от нас цветове за боядисване. За да успеем да превърнем нашите яйца в истински семпли произведения на великденското изкуство, трябва да напълним картонените чашки с около ⅓ ориз, и да изсипем във всяка една от тях по няколко капки от предпочитания за боядисване на яйца цвят. След като изпълним тези две стъпки не ни остава нищо друго освен да поставим по едно яйце във всяка картонена чашка, да сложим нейното защитно капаче, и да започнем ведро, но внимателно да разклатим. След около минутка на леки разклащания, когато оризовите зрънца вече цветущо са обагрили черупката, спокойно можем да кажем, че нашето боядисано великденско яйце вече е готово. Резултатът от тази техника за украсяване на яйца не прилича на никоя друга, така че смело ви препоръчваме да я изпробвате точно по времето на тазгодишните великденски празници. Смятаме, че няма да съжалявате. 

Най-забавният метод?   

Сега на ред идва може би един забавен и подходящ за всички възрасти метод за боядисване на великденски яйца, който със сигурност ще ни достави много забавни преживявания и усмивки. За него ще трябват познатите ни чашки с топла вода и разтворена в нея боя, като специфичното при тази техника е, че ще боядисваме първо само едната част от яйцето, а след това и другата! Избираме първия цвят за нашето великденско яйце, потапяме го до половина в него и задържаме така за няколко секунди. След това обръщаме нашия бъдещ борец откъм небоядисаната му страна, като сега го потапяме в друга по цвят боя - така можем да експериментираме с различни видове разцветки, като всяко наше яйце приема своя уникален и неповторим дизайн, който после силно може да се забележи във великденската ни кошничка с красиво оцветени яйца. Декоративна кошничка в три разновидности, както и прекрасни великденски бои за яйца, можем да открием в Lidl, където страхотните предложения по случай светлия християнски празник не свършват дотук. В магазините на веригата може да открием и вкусни козунаци, родно производство - както традиционни, така и с различни пълнежи - стафиди или орехов пълнеж, включително и пакетиран козунак без консерванти, в седмицата преди самия празник, които да допълнят по най-апетитен начин умело боядисаните ни борци върху празничната трапеза. С великденските предложения на Lidl можем бързо и удобно да набавим на едно място всички необходими за семейния уют първокласни продукти и да събудим домовете и сетивата си за предстоящите светли християнски празници.  

Това бяха нашите бързи, лесни и доста забавни методи за боядисване на яйца, с които да превърнем дните около Великден в един истински и незабравим семеен празник. Ако искаме да разнообразим с малко доза на уникалност традиционните способи за декориране, то определено можем да опитаме от семплата, но пък затова изключително красива техника за боядисване с оризови зрънца или пък да заложим на двустранното боядисване… няма значение! Най-важното около тези празнични дни, е да бъдем с най-близките си роднини и приятели и да споделим ценно време заедно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти