Избирам свободата да пътувам както искам

Платена публикация

жена кола
Снимка: iStock

“Ама как така нямаш кола?”, “Защо висиш по спирките?”, “Всеки път си с различна кола, какво става”...

Такива коментари получавам през последния месец, откакто реших драстично да сменя начина, по който пътувам във и около София.

Продадох колата си, след като ме заряза един ден преди лятната отпуска и трябваше да търся алтернативен начин да стигна до морето, добре че Top Rent A Car реагира мигновено и ми дадоха кола под наем “за вчера”. 

След като се прибрахме и върнах автомобила, се замислих не е ли възможно да продължа да живея по този начин - да ползвам автомобил под наем когато ми трябва, а през останалото време да се придвижвам с градския транспорт и пеша, докато времето позволява?

Оказа се, че не само може, а е и много освобождаващо. 

Рент-а-кар вместо собствен автомобил

Открих следните предимства на това да взимаш кола под наем:

- Дават ти нов автомобил, често последен модел

- Дават ти го чист, ухаещ и зареден с гориво до горе.

- Не се грижа за поправки, смяна на масло, гуми и всичко останало, свързано с поддръжката на автомобила

Услугата Рент-а-кар в София е добре развита, като един от лидерите са Top Rent A Car. Избрах ги заради удобната онлайн резервация на автомобил, разнообразието от автомобили и доброто обслужване. 

Друго предимство на колата под наем е, че можеш да си взимаш различни модели според нуждите. Единия път реших да си доставя удоволствие и да се разходя из Витоша с кабриолет. После пък сестра ми дойде на гости и имахме нужда от по-голяма кола за деня. 

Когато ми се наложи да купувам мебели, мога да взема товарен бус под наем, вместо да чакам куриера. 

жена кола
Снимка: iStock

Ходя много повече пеша, а това е добре за здравето и фигурата

Има дни, в които нямам нужда от автомобил. Лесно отивам на работа с метрото, а за вечерята с приятели избирам да се разходя и да отида пеш, вместо да се въртя 45 минути из уличките в центъра и да няма къде да паркирам. 

Когато човек няма собствена кола, много по-лесно се решава да отиде донякъде пеш. Заветните 10 хиляди крачки, които е добре да правим ежедневно, за да сме здрави, вече не са непостижими, просто се трупат по естествен начин. 

Управлявам бюджета си по-добре

Да имаш собствена кола понякога излиза много скъпо. На последния ми автомобил само данъка, застраховката и винетката надхвърляха 500 лв. С кола под наем изобщо не мислиш за тези неща. 

Живея по-осъзнато

Връзката между услугат рент-а-кар в София и осъзнат живот може и да не е много явна, но го усетих върху себе си. Планирам дните си по-осмислено, защото всеки път избирам различен начин да стигна до където трябва. Това ми дава възможност в някой дни, според настроението, да се отдам на бавна разходка пеш, да почета книга в трамвая или да се кача от сутринта на моя рент-а-кар и до вечерта да съм свършила с всички задачи, които изискват да имам кола. 

На това му казвам аз свобода на движението. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти