Юлия, Алое Вера и градът

Платена публикация

Юлия, Алое Вера и градът
Снимка: фотограф: Мариана Гугалова

Винаги можеш да правиш това, което обичаш, както и да постигнеш финансова и лична свобода и независимост.

Мултилевъл маркетинг компанията LR Health & Beauty предлага на сътрудниците си бизнес модел, който им дава възможност да творят живота и бизнеса си със сърце, и същевременно да си позволят да изживеят истинско удовлетворение и чрез работата си.

Да не са просто наемници, служители или представители, а да бъдат щастливи и успели личности.

Много активни личности се доверяват на продуктите на марката и ги включват в ежедневната си грижа за здраве и красота. Такава е и днешната ни история. В България има много можещи, активни, успели и вдъхновяващи с примера си жени, които успяват да включат в ежедневието си и цялостната грижа за себе си.

А когато говорим за осъзната грижа, личният избор на продукти отива на едно друго ниво. Факторите вече не са просто да пише "био" на опаковката или цената да е на супер промоция. Тук говорим за създаването на навици за информиран избор при пазаруване, както и познания относно прилагането на продуктите.

Юлия Атанасова е основател и автор на блога за щастие Judway. От 15 години се занимава с медии, маркетинг и реклама, от няколко години насам ръководи дейността на глобална дигитална компания за България. Силно вярва, че в живота трябва да правиш това, което най-много обичаш, защото само тогава мечтите стават реалност.

След различни експерименти в свободното време, стига и до идеята за собствен блог. И след този дългогодишен опит и в медии, защо не? Само че вече от нова за нея страна – и като автор. Мисията й е да вдъхновява за откриване на личното щастие и постигането на мечтите и се впуска в това приключение и за себе си, споделяйки наблюденията от личния си път на страниците на блога си.

Кога откриваш време за грижа за себе си при толкова активно ежедневие?

Корпоративният свят и амбициите ни могат така да ни завъртят, че тотално да забравим за себе си и вътрешните си хармония и здраве. Отдадем ли им се, те се превръщат в една голяма мелачка. Аз, както много други, минах по този път, но резултатът ми повлия на здравословно ниво.

След този урок си наложих като приоритет грижата за себе си. Само когато съм здрава, мога да бъда полезна на себе си и на останалите. Затова включих времето за грижа за себе си в ежедневния си план.

Как избираш продуктите, които използваш? Качество или цена?

И цената, и качеството са важни критерии за избора ми. Също много важно е самите продукти да се приемат добре от организма ми, защото е чувствителен към някои конкретни съставки. Но от известно време насам започнах да избирам и на база кой стои зад тях, отдавайки предпочитание на компаниите с мисия.

За мен е важно и това, което купувам, да носи след себе си допълнителна стойност за света, за хората. Затова избирам марки, които се грижат за опазването на околната среда и природата; такива, които създават благоприятни условия за труд на хората –  наричам ги бизнеси с душа. За мен компанията LR Health & Beauty е точно такава и затова избрах за ежедневието си продукти от техния каталог.

Днешните условия в големия град изобщо не са здравословни. Ти как се справяш с този проблем? Все пак на всички ни се налага да изкарваме голяма част от времето си в града, където работим и живеем.

Да, фактът, че се налага да живеем във вредните градски условия, много ме натъжава. Надявам се все повече хора да осъзнаят проблема и да започнат да пазят чисто, да допринасят за екологичния баланс. Само така един ден ще е и по-здравословна средата ни – когато всеки от нас поеме част от отговорността. В момента можем просто да приемем факта, както правя и аз – старая се да прилагам здравословни практики, с които да съхранявам здравето и красотата си. За мен не е вариант да покрия лицето с фон дьо тен, за да прикрия ефекта от външните фактори. Старая се да се грижа за тялото си отвътре навън. Някои от продуктите на LR ми помагат в това отношение.

 Градските условия са изключително агресивни и затова грижата за лицето ми е активна и ежедневна. Почиствам го всяка вечер от грима и замърсяванията с тоник за лице с Алое Вера.  

През деня използвам крем с UV-защита и комбинация от злато и копринени протеини от серията Nanogold, която подпомага регенерацията на кожата, и рол-он дезодорант с Алое Вера и екстракт от памук. Той не съдържа алкохол и е нежен към кожата ми.

За устна хигиена се доверявам на специално разработената от LR паста за зъби Microsilver, която има подсилено антибактериално действие.

Обичам екзотичните аромати и вкусове. Един от любимите ми е микс от зелен чай, листа от мате, кора от лапачо, листа от коприва, ройбос, лимонова кора и сладък корен – беден на калории източник на течности (чай Figu Activ от LR). Тази комбинация е богата на антиоксиданти, а има и лек и приятен вкус.

Обичам да пия чая вечер, превръщайки го в ритуал. Ако не го превърна в любим ритуал, няма да го правя редовно и да се чувствам по същия начин. А така има нещо очарователно в цялото това лично изживяване в края на деня.

Смятам също, че употребата на лекарства трябва да бъде сведена до минимум. Затова, в случай че ме боли глава или имам схващания, защото съм стояла на течение, използвам загряващия лосион с Алое Вера, който беше и моето спасение, докато бях на диета след алергии и не ми беше позволено да приемам никакви обезболяващи.

Естествено, освен козметиката, се старая да се храня здравословно, да пия много вода, да се движа и да се веселя. Усмивката е най-доброто лекарство.

Използваш ли специалист за избора си на продукти?

Благодарение на майка си, имам това отношение към грижата и информираността относно грижата за здравето. Тя ми предаде от много малка знанието колко важно е да си обръщам внимание. А що се отнася до избора – човекът до мен в това отношение е моя приятелка, сътрудник на LR, която ме познава от дълги години и ми препоръчва подходящите продукти, които да използвам според личните си потребности. Не съм по експериментите – напротив, интересувам се доста преди да започна да прилагам конкретна козметика и това е и съветът ми към всички дами.

Няколко пъти спомена продукти с алое вера? Имаш специално отношение към тази съставка ли?

Любовта ми към Алое Вера не е тайна. Тези продукти ме правят щастлива. Сокът от Алое Вера е известен още от древността с лечебните си за кожата свойства. Той се абсорбира от нея до 3-4 пъти по-бързо от водата. Подхранва и помага за регенерацията на кожата на лицето. Има и лечебно действие при много кожни заболявания. Затова след отпускащ душ винаги следва ароматна грижа за лицето и тялото отново с продукти с Алое Вера. Тази грижа също е ритуал за мен, защото докато тялото ми абсорбира полезните съставки на продуктите, правя и релаксиращи упражнения за вдишване и издишване.

Второто много важно нещо е изборът на производител на продукти с Алое Вера. Алое Вера, както всяко растение, може да предизвика алергия. Алергенът в него се съдържа само в кората. За продуктите на LR се използва само чист гел от сърцевината на растението, с което ме спечелиха мигновено.

Сподели твой любим ритуал за самосъхранение

Няма нищо по-прекрасно от това да се изгубиш сред книгите в книжарницата,безгрижните разходки, смеха…. И сладостта на нищоправенето. Обичам моментите, в които седя, наблюдавам и се сливам с всичко около себе си. И като част от зареждащото пътешествие си правя и списък с подхранващи терапии, които включват качествените продукти на LR.

Ако търсенията ви и усещането за качество на живот са близки до тези на Юлия Атанасова, можете да пробвате продуктите на LR Health & Beauty, като се свържете със сътрудник на немската компания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти