Юлиан Вергов в "Очарование по италиански"

Платена публикация

Юлиан Вергов в "Очарование по италиански"
Снимка: Oriflame

Юлиан Вергов е един от най-обичаните български актьори. Гледаме го често в представления, в сериали, а от известно време можем да го видим и като рекламно лице на новия мъжки аромат Giordani Man Notte на Орифлейм.

Използвахме повода, за да се срещнем с него и да поговорим за предстоящите постановки, за лятото, за живота...

В началото на сезона няма по-важен въпрос от този – къде, какво и с кого ще играеш?
Разбира се, ще играя старите си представления в Народния и Сатиричния театър.

В момента репетирам ново представление в Народния театър – „Солунските съзаклятници“, режисьор Стоян Радев. Участват Леонид Йовчев, Мила Люцканова, Руси Чанев, Владо Карамазов, Ани Пападопулу и много други.

Премиерата ще е на 8 ноември.

Освен театралните, те виждаме и в други роли – например в тази на италиански чаровник в новата рекламна кампания на Орифлейм. Изглежда сякаш на един мъж му е необходим само парфюм, за да изглежда добре. Така ли е?
Когато парфюмът е хубав, да.

Не ни убягна и слънчевият тен на снимките от фотосесията. Къде беше това лято?
Къде ли не бях... И тук, и в чужбина, а най-вече в София с колелото. Обичам да се разхождам из града когато няма много хора. И през уикендите предпочитам да си седя тук. София има едно очарование, което се разкрива само през почивните дни.

А плановете за зимата? Ще имаш ли време и за хокей?
Аз не спирам да играя хокей. Това лято бяхме на ледената пързалка на Славия, хокейният отбор „Червена звезда“ е в отлична форма, продължаваме смело напред.

Влизаш ли във Фейсбук? Има няколко твои профила, кой е лично твой?
Не, нямам Фейсбук профил. Не ме притеснява това, че има няколко фалшиви мои профила. Щом някой се задоволява да живее на чужд гръб, негов проблем. Да се занимавам с Фейсбук е като да се занимавам с жълтите вестници – загуба на време.

Преговаряш ли си текста докато пътуваш? Изобщо – как учиш репликите, на глас ли ги четеш, репетираш ли у вас, влизаш ли в ролята или само мислиш за нея и отиграваш само на сцената?
Много зависи от текста – дали е за театрално представление или за сериал, или за филм. За театрално представление го понаучавам вкъщи, но така или иначе по време на репетицията репликите се променят.

Във филмите и сериалите нещата са много динамични, там ситуациите често се сменят и няма нужда репликите да се наизустяват предварително.

Какво правиш, докато другите играят и чакаш твоя ред – следиш репетицията или се занимаваш с нещо друго зад кулисите?
В последно време имам щастието да мога да избирам режисьорите си и докато другите репетират, аз гледам от салона. Така имам възможност най-вече да наблюдавам работата на режисьора, а и изобщо да виждам общата посока на представлението.

Преди представление надникваш ли в залата да видиш колко хора са дошли?
Ох не, никога не го правя, това е навик на Владо Карамазов. В гримьорната ни се чува всичко, което се случва в залата и Владо увеличава звука, за да чува шума от влизащите зрители.

Мен това страшно ме изнервя, заплашвам го, че ще изляза от гримьорната, карам го да го спре, той отказва, защото така се настройвал, такива неща. Предпочитам разбирам се, да играя пред пълна зала.

Успяваш ли да обядваш спокойно или ядеш на крак? Какво ядеш?
Ох, с яденето през деня е много сложно. Ям каквото намеря. Ето сега уж съм в обедна почивка, а давам интервю. Ял съм само таратор и салата. Гледам да спазвам някаква хигиена на хранене, но понякога е много трудно.

Не е ли малко досадно това, че ви зяпат всички като отидете някъде и се побутват?
Е, ние не сме в Америка, за да припадат тълпи хора. А и честно казано, подбирам заведенията, в които ходя, и посетителите там всъщност са ми приятели.

Дъщеря ти вече е голяма, но ходеше ли да я взимаш от училище преди?
Водех я и я взимах преди, сега предпочитам да ходи сама, защото трябва да се учи на самостоятелност. Да, улиците не са съвсем безопасни, ситуацията е такава, че често училищата са далече, но все пак тези деца трябва да опознават града, в който живеят, трябва да свикват на самостоятелност.

Строг баща ли си, държиш ли пушка до входната врата, за борба с нежеланите кандидат-зетьове?
Напротив, критикуват ме, че съм прекалено мекушав. Пушка не държа, защото е забранено, но то с пушка и без пушка, кандидат-зетът все още стигне до дъщеря ми, ако тя е съгласна.

Четете ли си интервютата един на друг? Ти гледаш ли Захари като гостува в някое предаване, сега ще му дадеш ли да прочете това, което пишеш в момента?
По-скоро се шегуваме, интерпретираме отговорите, забавляваме се. Разбира се, Захари има най-голямо дар слово и на него най-добре му се получава. Съответно и шегите по негов адрес след това са най-много.

Не е ли време да се снимаш с Моника Белучи във любовен филм?
Ооо, време е разбира се. Може и да е не е любовен, стига да сме заедно в главните роли.

Новият каталог с парфюма, чието лице е Юлиан Вергов, можете да видите ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти