Huawei ви кани на изложба на Владимир Карамазов, Костадин Кръстев – Коко, и Александра Караджова на снимки, заснети с новия Huawei P50 Pro

Платена публикация

HUAWEI
Снимка: HUAWEI

От 26 януари до 5 февруари 2022 година галерията на улица „Оборище“ 5 е домакин на изложбата “Open for more Art” – експозиция на фотографии, изцяло заснети за премиерата в България на водещия смартфон в мобилната фотография – Huawei P50 Pro, част от серията P50, която включва още и сгъваемия Huawei P50 Pocket. В проекта, който комбинира студийна, стрийт, травъл и репортажна фотография, участват Костадин Кръстев–Коко, Владимир Карамазов, и Александра Караджова. Те разполагаха с 10 дни да превърнат идеите си в кадри, които всеки може да разгледа в работното време на галерията.

Владимир Карамазов (https://www.instagram.com/vkaramazovphotos/) е едно от най-ярките имена в българското кино и театър, но освен чрез изключителното си актьорско майсторство, от няколко години се опитва да покаже, както сам казва, „света – така, както го вижда през своите очи“, и на езика на фотографията. “Интересуват ме човешките истории и исках да видя дали с един телефон ще мога да ги предам  така, както с фотоапарат. Оказа се, че мога, и че в някои случаи дори е по-удобно“, споделя той за откриването на изложбата.

Родопите са една от любимите му сцени, на които, като истински артист, подготвя и режисира кадри, с които печели редица награди и публикации в реномирани международни медии. Кадърът “Душата на детето“, заснет с Huawei P50 Pro и включен в изложбата, веднага е публикуван на сайта на италианския Vogue.

HUAWEI
Снимка: Владимир Карамазов

Героят от снимката показва голям артистичен талант, след нея се записва в театрална школа и е много вероятно да го видим скоро и на екран.

Гарата, сама по себе си, е герой в сесията на Владо Карамазов, за която той използва истински димки и свой приятел. 

HUAWEI
Снимка: Владимир Карамазов

„Huawei P50 Pro разполага с някои много мощни функции, една от които е за снимане на бързодвижещи се обекти. С нея направих снимка на една кросова писта, на момчета, които хвърчат с бясна скорост. При това снимката е на залез слънце, слънцето е срещу телефона. Доста малко камери с цени над 7-8 хиляди лева могат с лекота да направят това.“, е част от историята зад кадъра „Приятелска писта“.

HUAWEI
Снимка: Александра Караджова

Александра Караджова (https://www.instagram.com/lostinayaland/) пък е една от най-интересните млади надежди в областта на любителската фотография - момиче с огромен кураж и желание да опознае целия свят с помощта на камерата си. За предизвикателството с Huawei P50 Pro тя посещава за първи път Португалия и на изложбата ще видите по-характерни и по-лични картини от пътешествието й там. „Тръгнах с една идея, бих казала фикс идея, да снимам сърфисти, но все пак в Португалия сега също е зима и планът ми не вървеше точно, както го бях замислила. И тогава се запитах защо се фокусирам върху предварителния план, като съм заобиколена от толкова интересни и различни неща. Така просто се разходих, трябваха ми 10 минути да се отпусна, и направих цяла репортажна серия, разказва толкова много. Експериментирах изцяло с черно-бялата камера, а най-хубавото нещо да снимаш такава история с телефон, е, че можеш да се доближиш много до хората, да ги уловиш в естествената им среда и емоция, от работата край морето до късната прическа след това.“

HUAWEI
Снимка: Александра Караджова

HUAWEI
Снимка: Александра Караджова

Разбира се, Португалия е една от многото чудесни дестинации, чиято цветност и светлина ни провокират да ги улавяме в кадри. А на изложбата ще видите и нея самата пред камерата – кадри, получени в резултат на случайна среща с местен фотограф, който ѝ казва „За да можеш да снимаш хора, трябва самата ти да можеш да застанеш пред камера“.

HUAWEI
Снимка: Александра Караджова

Изложбата включва и една много нежна студийна фотосесия на Костадин Кръстев-Коко (https://www.instagram.com/koko_krastev/) - един от най-талантливите и награждавани модни фотографи в България. Пред неговата камера са заставали най-красивите жени и мъже на България и най-големите ни родни звезди. С невероятен усет и поглед за красотата във всичките й форми, неговият съвет е „Търсете и откривайте красотата и там, където най-малко очаквате“...

Серията Scent of Petals е една картинна история на жената и цветята, която не може да се разкаже с думи. Тя говори много повече в принтове, само за част от които загатваме тук:

HUAWEI
Снимка: Костадин Кръстев-Коко

HUAWEI
Снимка: Костадин Кръстев-Коко

Изложбата „Open for More Art” показва общо 24 фотографии на тримата фотографи. Тя е отворена за посетители, със свободен вход, до 5 февруари, а един от тях може да спечели и новообявените безжични слушалки с арт дизайн във форма на червило – HUAWEI FreeBuds Lipstick. За целта трябва да се снима пред любимия си кадър от изложбата, да сподели снимката и да се тагне от локацията.

HUAWEI
Снимка: HUAWEI

Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти