Гражданство на света – как да го придобием и използваме?

Платена публикация

Гражданство на света – как да го придобием и използваме?
Снимка: BeyondSofia

Сигурен начин да ви завладее еднообразието на живота е навлизането в своя собствена рутина. Изживяването често изглежда като „О, какъв ден!“ отвън, но в действителност приемате по 3 пъти дневно след хранене ежедневната си доза „Нищо ново“ и не след дълго в душата ви започва да вали проливен дъжд. Усещате как се задава потоп и единственият начин за спасение е нова дестинация.

Имате две възможности:

1) Подхождате авантюристично и участвате в играта „100 ваучераx 1000 лв. за почивка в България или чужбина“ на Лидл България

2) Задавате си цел, краен срок и планирате внимателно. С първата възможност играйте смело, защото остават броени дни до 30 април, в които да запазите касовата бележка от пазаруване в магазин на Lidl и я регистрирате на страницата тук. За втората ви предстои по-дълбоко проучване, съставяне на график, определени организационни умения и количество спестявания.

При често прилагане на която и да е стратегия за пътешествия, се превръщате в капитан на собственото си приключение, а с повече опит - почетен гражданин на света. За придобиването и използването му споделя Дарио от BeyondSofia. Определя се като един активен борец срещу скучното градско ежедневие. Намира се в пътешествието надвайсетте години отсъществуването си и се старае да прекарва все по-малко време на едно място. За целта практикува с пълна сила правата си на един активен жител на света. Така се ражда и блога Exploring beyond Sofia, който разкрива повече за приключенията му от близо 3 години.

Снимка: BeyondSofia

1.С колко дестинации зад граница разполага един почетен гражданин на света? 

Не е важен броят на дестинациите, а е важно какво сме преживли и научили на всяка от тях, дали сме се докоснали до местната култура, какво сме оставили след себе си и какво сме взели с нас, защото именно съвкупността от всички тези неща оставя нещо специално в нас.

2. Освен невероятни места в своя блог споделяш много ценни съвети за всички пътешественици. Как се превърна от пътешественик на света в блогър?

Всичко започна с амбицията, че искам да споделям красивите моменти, създадени по време на моите пътувания в България и чужбина. С времето се натрупаха много спомени от вълнуващи дестинации и по много естествен начин се роди Exploring beyond Sofia, където се опитвам да заразя читателите си с любопитство и любов към приключенията. Защото светът е голям и пъстър, и има какво да ни покаже и научи.

3. Последната дестинация, за която разказваш, е Лисабон. Какво те привлече в този град и как се озова там?

Лисабон е невероятен, нека така започна! За португалската столица само си мечтаех до преди една година. Но всичко това се промени след като ми се предостави възможността да уча един семестър в чужбина. Тогава една от опциите ми беше именно Лисабон и познайте - без да се замисля, се насочих натам. Имах щастието да живея 5 месеца там, което бе достатъчно време за мен да създам незабравими емоции и моменти. Научих много нови и интересни неща за столицата и държавата. Успях да обиколя голяма част от Португалия, включително и да посетя някои далечни португалски острови. Но най-вече успях да разширя общата си култура и мирогледа спрямо Европа и света.

Снимка: BeyondSofia

4. Случвало ли се е да попаднеш в екстремна ситуация зад граница или винаги успяваш да бъдеш подготвен?

Екстремните ситуации са непредсказуеми, а и накрая стават незабравима част от приключението. Екстремна ситуация, за която се сещам, е в Милано. Беше късно вечерта около 22:00 часа и телефонът ми бе умрял (а билетът ми беше електронен), имах 20 евро в кеш, нямаше никъде работещо място, откъдето да изтегля пари, и трябваше да намеря влаковата гара без навигатор. В допълнение беше неделя вечер, нямаше никакви хора по улиците и за капак валеше зверски дъжд и нямах чадър.

5. Кои са ТОП 3 дестинации, които си посетил?

Това е много труден въпрос, защото за мен всички дестинации са ТОП. Но посочените от мен ТОП дестинации са специални не по местоположение или култура, а по преживяни емоции там.

I. Лисабон
II. Флоренция
III. Азорските острови

Снимка: BeyondSofia

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти