Финансови съвети от най-успешните и богати бизнесмени в света

Платена публикация

пари
Снимка: Istock

Всички искаме да узнаем тайната на това как да управляваме парите си и по възможност да ги умножаваме с постоянни темпове. От кой друг можем да научим тактики за справяне с финансовите въпроси, ако не от богатите и успешни бизнесмени. 

Пригответе се да отворите очите си за някои житейски истини и да получите финансови съвети от най-богатите хора в света.

1. Започнете отрано

Карлос Слим Хелу, един сред най-богатите мексикански бизнесмени с нетно състояние от 73,3 млрд. долара, съветва да започнете да заделяте пари колкото се може по-отрано.

Какъвто и вид работа да вършите, финансовите запаси ви осигуряват лукса да бъдете обезпечени на по-късен етап от живота си.

‍2. Спрете да правите неща, които ви тормозят

Уорън Бъфет, сдин сред най-успешнияте инвеститори на всички времена, живее скромно в къща за 31 500 долара, която купува през 1957 г. Той има един единствен съвет към хората - "Открийте  страстта си".

Бъфет твърди, че е важно да работите нещо, което ви носи смисъл, дори това да означава да имате шеф и да получавате заплата. В днешното конкурентно общество, ако не изпитвате удоволствие от това, което правите, ще бъдете в неравностойно положение и на двете места - и на пазара на труда, и що се отнася до личния ви бизнес.

3. Избягвайте ненужни разходи

Ингвар Кампрад, създателят на ед[MZ1] ин от най-големите магазини за мебели, вярва, че някои разходи са ненужни, дори ако имате много пари за харчене. Той, както и много други свръхбогати хора, предпочита да пътува в икономична класа, а не с частен самолет, както и да кара десетгодишен автомобил. .

‍"Не се нуждаем от лъскави коли, впечатляващи титли, униформи или други символи на статуса. Ние разчитаме на силата и волята си!", пише Кампрад в мемоарите си и ние от Изи Кредит сме съгласни.

‍Неговите финансови съвети се фокусират върху отделянето на нуждите от желанията.

‍4. Поставяйте си цели и правете всичко възможно, за да ги постигнете ‍

Ричард Брансън, британският милиардер и основател една от най-успешната група от компании с нетно състояние от 4 млрд. долара, и до днес има списък с цели. Въпреки че те не винаги са особено реалистични, той ги преследва с нестихващо упорство.

Днес Брансън е човек, за когото няма невъзможни неща. Една от фундаменталните му цели е да създаде космическия туризъм. И вероятно ще успее!

Не е нужно да имате цели като тези на Ричард Брансън, за да постигнете финансова стабилност и удовлетворение. Но може да взаимствате от неговия ентусиазъм и от скромността на Ингвар Кампард, да откриете призванието си като Уорън Бъфет и да спрете да отлагате по съвета на Карлос Слим Хелу.

Ако тук и сега имате нужда да направите важна инвестиция или да разрешите финансов въпрос, който спъва развитието ви, то не се колебайте да се възползвате от бърз кредит онлайн от Easy Credit. Разчистете полето си за действие, за да осигурите летящ старт за плановете си.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти