Детска театрална постановка за значението на оралната хигиена

Платена публикация

Детска театрална постановка за значението на оралната хигиена
Снимка: Bilka Lifestyle

Стремежът към употреба на все повече природни натурални продукти е осезаема тенденция. Въпреки това обаче проучвания на Българския зъболекарски съюз разкриват негативни резултати относно нивото на орална хигиена при българските деца.

„Проблемите със зъбите започват от най-ранна възраст, основно породени от лоша орална хигиена. 5-годишните деца у нас имат средно 4-5 зъба с кариес, 12-годишните имат средно по 3-4 вече постоянни зъба с кариеси, а всеки 18-годишен е с поне един изваден зъб. Децата под двегодишна възраст също развиват кариес.“ се казва в изследването.

От май 2012 г. и под шапката на специално разработената детска хомеопатична серия Bilka Homeopathy, българската козметична компания Bilka Lifestyle започва кампания за повишаване на познанията и образоваността на децата и родителите по отношение на значението на ранните хигиенните навици за здравето и бъдещото развитие на зъбките.

За да се привлече максимално внаманието на най-малките, образователната програма е във формата на игра – детски куклен спектакъл „Веселите зъбки”, който леко и умело вплита забавлението във важната образователна информация, която е необходимо да стигне до малчуганите.

Спектакълът „Веселите зъбки“ започва своя живот с представянето му в столичните детски градини. Децата го приемат с голям интерес, стават активни участници, а накрая едно през друго вдигат ръце и повтарят наученото, а именно кога, как и по колко пъти да си мият зъбките, коя храна е полезна за здравето и коя носи опастност за зъбите. А отговорът на въпроса „Защо да си мием зъбките?“ е „Сутрин за красота, вечер за здраве!”

След детските градини следват покани за различни събития, където да се представи спектакъла. От месец октомври 2015 г. представлението, съчетано с безплатен преглед от стоматолог, и подаръци от детската хомеопатична серия на Bilka, отново радват децата в столичните детските градини.

“Имаме представление, имаме подаръци и сме готови да се отзовем на всяка, отговаряща на целите и тематиката на проекта покана и в други градове.”, категоричен е екипът на Bilka Lifestyle.

Eто и няколко думи за постановката:

Сюжетът ѝ се гради на историята за малката Ели, която не обичала да си мие зъбките, а често хапвала сладкиши и бонбони. В пиесата се набляга на няколко основни момента – колко често се мият зъбките, коя храна е полезна и коя вредна, за да са здрави зъбите ни, с какви движения се мием и по колко време търкаме. Тези моменти се повтарят няколко пъти в хода на историята, за да могат децата да ги запомнят лесно.

В представлението актьорите са двама – Цветомир Иванов, който се превъплъщава в ролята на доктор Зъбчев и Поли Иванова, която играе с двете кукли – мистър Зъбобол и Бобърчо. По време на постановката малките зрители имат възможност да отговарят на различни въпроси, свързани с оралната хигиена, и да участват в игра по правилно миене на зъби. Времетраенето на представлението е 30 минути. Спектакълът е създаден в партньорство с Агенция Art NewPoint и Парти Агенция Маска.

Проектът се осъществява и със съдействието на медико-дентален център „Медива“ под ръководството на д-р Ива Станкова и екипа стоматолози  водени от  д-р Мариян Нейчев – д-р Бостанджиев, д-р Пачев и д-р Константинов.

Допълнителна информация:

Билка Лайфстайл ООД е производител на козметични и профилактични продукти на базата на естествени активни съставки. Компанията е специализирана в развитието на продуктови линии, базирани на отличителни маркетингови концепции, което отговаря на нуждите на съвременните динамични потребители, насочени към природосъобразния начин на живо
Дружеството e създадено през 1992 година и има 23-годишен опит в маркетинга, създаването, производството, налагането на пазара и реализацията на козметични продукти. Продуктовата гама е основно  в категориите - козметика за лице и тяло, специализирана грижа за косата, грижа за устната кухина и профилактика за възрастни и деца, хомеопатични продукти. Продуктите, произвеждани под собствени търговски марки: “Bilka Collection”, „Bilka Homeopathy”, “Bilka Dent”, “Bilka Upgrape”са добре известни на потребителите и се ползват с високо доверие.

Проектът се осъществява и със съдействието на медико-дентален център „Медива“ под ръководството на д-р Ива Станкова и екипа стоматолози  водени от  д-р Мариян Нейчев – д-р Бостанджиев, д-р Пачев и д-р Константинов.

Денонощен медицински и дентален център “Медива” е едно от първите частни здравни заведения в страната, лицензирано да извършва първична и специализирана медицинска, както и стоматологична (дентална) доболнична помощ.

МДЦ “МЕДИВА” е основан през 1991 г. от семейство Д-р Ива и Чавдар Станкови. Намира се в центъра на ж.к. “Люлин”, бл. 447, вх. А, гр. София, България.

За контакт:
+359 888 711 192- Десислава Манова-Георгиева
+ 359 897 018 065 – Ина Филипова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти