Детска стая в планината – мисията възможна в комплекс Flora Park

Платена публикация

Детска стая в планината – мисията възможна в комплекс Flora Park
Снимка: netinfo

Мечтали ли сте някога да живеете на тихо и уютно място с модерна инфраструктура, далеч от забързания градски център и в същото време близо до природата?
Представяме ви Flora Park – едно кътче природа, парк, уют и спокойствие, на крачка от амбициозния център на София.

Шедьовърът на строително-инвестиционна компания City Home Park, Flora Park, се намира в полите на Витоша и се състои от 14 жилищни сгради със собствен парк с дизайнерски фонтани, детски площадки, басейни, фитнес, СПА център и подземни гаражи. Комплексът е напълно завършен през 2014 г. и всички апартаменти в него вече имат собственици.

Снимка: netinfo

„Гордеем се с всичките си проекти, но в емблематичен за нас се превърна комплексът Flora Park“, споделя Деница Христова, мениджър продажби в City Home Park. „Стремим се да създаваме сгради, в съчетание с градската среда от една страна и със съвременните нужди на хората от друга“, казва още тя.

Но какво е уникалното на Flora Park и какви са нетрадиционните решения при проектирането на комплекса?
За разлика от повече строители в България, City Home Park решава да не изпълва напълно параметрите на застрояване. „Предпочетохме да построим по-малко от разрешения брой жилищни блокове, като за сметка на това използвахме пространството за парк, площадки и алеи и това наше решение се оцени високо от клиентите“, разказва Деница Христова от City Home Park. 

Снимка: netinfo

Предизвикателство за инвеститора при последните етажи е да построи апартаменти с по-големи тераси или да направи скосени покриви, с което са осигури на клиентите повече пространство и комфорт в жилището. Избира второто – последните нива са с по-голяма от стандартната 2,6 м височина на таваните и са над 3 метра, а самите скосявания са по-скоро с декоративен характер и не отнемат от жизненото пространство на хората. Това е още едно предимство за собствениците на тези жилища.

В допълнение към това отлично решение са и използваните покривни прозорци VELUX. „Те са изключително висококачествени и отговарят на нашето разбиране за съвременен, уютен и модерен дом“, допълва Деница Христова от City Home Park.

В красивия и различен комплекс намира своя нов дом и семейство Веселинови. Те са традиционно българско семейство, заменило доскорошния си 3-стаен панелен апартамент в столичния квартал Люлин с мансарден апартамент в новопостроения Flora Park.

Какво привлича едно четиричленно семейство в комплекса и защо то избира да се нанесе именно на последния етаж?
„Разгледах много апартаменти, преди да се спра на този във Flora Park, но истината е, че единствено този отговори на очакванията ни, както за местоположение в близост до града, така и за тишина, комфорт и сигурност, а гледката, разкриваща се от покривните прозорци в стаите е незаменима. Чувстваме се страхотно. Още от мига, в който прекрачих прага на апартамента и погледнах навън си казах, че това е новият ни дом. Не мога да го сравня с нищо друго, защото съм го обзавела сама и мога да кажа, че за миг не съм почувствала тъга по старото ни жилище, независимо че съм израснала в него.“ – споделя Мария Веселинова, собственик на апартамента.

Промяната се отразява положително на цялото семейство. Децата на семейство Веселинови -  момиче и момче на 13 и 14 години - доскоро са ползвали обща стая и често са се чувствали некомфортно, поради липсата на лично пространство, вече са повече от щастливи. Освен, че имат свои собствени стаи, са се сдобили и с изобилие от дневна светлина и прекрасен изглед към планината през деня, и към звездите през нощта. Тази впечатляваща гледка се открива пред тях благодарение на вградените във всяка стая четири покривни прозореца VELUX (общо 8).

Снимка: netinfo

Без да се колебаят младежите избират именно тези помещения за своето лично пространство - за учене, забавление и отдих. Покривните прозорци внасят чувство за простор и свобода. Отличават се с непрекъснат достъп на свеж въздух в стаите, благодарение на специалния вентилационен отвор, вграден във всеки VELUX прозорец, дори при затворено положение.

Обилното количество естествена дневна светлина проникващо през всички сезони в детските стаи от друга страна допринася за тонуса и здравето на младежите. Според изследване на VELUX сред европейски граждани „Барометър за здравословен дом“, условията на живот с достатъчно дневна светлина подобряват здравето, благополучието и като цяло производителността на живущите, а децата увеличават способността си за учене с до 15%. От своя страна липсата на свеж въздух увеличава риска от развитие на алергии с до 42%, а закритите помещения без дневна светлина затрудняват способностите за учене на децата.

В допълнение към полезните си качества, прозорците  играят важна роля и в интериорен план, благодарение на разнообразието от аксесоари, които VELUX предлага на своите клиенти. Семейство Веселинови са обзавели покривните си прозорци със затъмнителни щори и сенници VELUX.

Снимка: netinfo

„Избрахме този тип щори, тъй като и двете детски стаи са с южно изложение и разбрахме, че те са най-подходящи за ограничаване на светлината, а за изолация на топлината разчитаме на оригиналните сенници VELUX. Помещенията са по-топли от всички други вкъщи, но благодарение на честите проветрявания и допълнителните аксесоари успяваме да поддържаме температурата в желани нива“, споделя Мария Веселинова, собственик и живущ в мансардния апартамент. „Пълното затъмнение създава чувство за комфорт и позволява на децата да се наспят без проблем, дори през деня“, казва още Мария.

Още едно заключение от изследването „Барометър за здравословен дом“ е, че високото качество на съня, наличието на свеж въздух и дневна светлина и подходящите нива на влажност са сред главните фактори за създаване на чувство за удовлетвореност от мястото, което обитаваме. Разгледайте още любопитни факти от изследването тук.

Новият дом на мансардата се харесва не само на собствениците си. Мария споделя, че след преместването, семейството се радва да посреща по-често гости, тъй като вече проблема с липсата на пространство е решен. „Широко и светло е. Лятото се събираме по-често на терасата, а зимата се наслаждаваме на гледката отвътре“, казва Мария. „Обожаваме живота си тук.“

След успешното реализиране на проекта Flora Park строително-инвестиционна компания City Home Park стартира изграждането на още едно свое бижу – комплекс Flora Garden, намиращ се непосредствено до  Flora Park.

„В новоизграждащият се комплекс, също сме заложили на покривни прозорци VELUX за последните мансардни етажи, а фактът, че Flora Garden се радва на изключително засилен интерес още от първата си копка е още един комплимент към нашия професионализъм, качеството на изпълнението на проектите ни и удовлетвореността на нашите клиенти.“, казва Деница Христова, мениджър продажби в City Home Park.

За повече информация за продуктите VELUX посетете www.velux.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти