Да влезем в новия активен сезон без стрес

Платена публикация

Да влезем в новия активен сезон без стрес
Снимка: netinfo

Новата година, казва календарът, започва на първи януари. Новата година, казва животът, започва на 15 септември или в първия работен ден след края на хубавата лятна отпуска, ако все още нямате ученици.

Така или иначе, с деца или без, намираме се на прага на новия активен сезон, който започва от септември и след кратка коледна почивка ще продължи чак до следващия юни, когато отново започнем да качваме летни снимки с плажове и коктейли.

Ако вече ви свива под лъжичката само от мисълта за предстоящата лудница със списъци от активности, домашни, работни проекти, къс ден и безбрежни отговорности, явно сме на една вълна – нервната такава.

Не се заседявайте много на нея обаче, доказано е, че стресът намалява живота и като продължителност, и като удоволствие. Както и че предизвиква срив на имунната система, а това е основна предпоставка за много заболявания, включително за едни от най-страшните – онкологичните.

А ни е само един и няма защо да го живеем кисели, намръщени, нервни и болни, нали?

Даваме ви няколко бързи и лесни препоръки за справяне със стреса в началото на новата година. Припомняйте си ги всеки път, когато ви залее вълната на притеснението, че изпускате живота си от контрол. Ще си върнете баланса и усмивката, обещаваме.

На училище без стрес

Не чакайте последния момент, за да подготвите децата за училище, особено ако за първи път се сблъсквате с тази емоция. В повечето случаи майките сме по-изплашени от първокласника – ще му хареса ли учителката, ще се сприятели в новата среда, как ще се адаптира. Децата са чувствителни и винаги усещат вълнението на родителя, което със сигурност ги стресира. Можете да си спестите тези неприятни преживявания както на детето, така и на себе си, и да се подкрепите с изпитаната универсална комбинация от цветни есенции РЕСКЮ на д-р Бах. Продуктите от серията са интелигентна и надеждна алтернатива за преодоляване на стреса и овладяване на емоциите. С тях бързо и ефективно ще си възвърнете вътрешното спокойствие и усещане за ом. Ако училището плаши или причинява тревожност на малкия ви ученик, най-подходящи са капките и спреят РЕСКЮ. Еднократният прием е 4 капки или две впръсквания от спрея, през 15 минути до ефект, без ограничение в броя на приемите.

Снимка: netinfo

Новогодишни обещания

Спомнете си какво ви изнервяше най-много миналата година по това време. Задръстването? Дългите вечери без никакви забавления? Липсата на време?

Помислете какво можете да промените в тази година, за да се почувствате по-добре. Нещо като новогодишни обещания.

Можете да изберете друг маршрут до работа или да започвате деня си по нов начин? Децата ви със сигурност са по-големи с една година, така че и те ще могат да променят навиците си така, че да се справят също по-лесно с новите задължения, без стрес.

Доказано е, че малките ежедневни промени ви дават усещането за нов, по-интересен живот. А това изобщо не се римува със стрес, нали

Приятел в нужда се познава

Не всеки човек е устойчив на стрес. Има хора, които преминават по-леко през сериозните житейски изпитания, но други преживяват дълбоко дори тривиални ситуации като тръгването на децата на училище или промени в службата.

Тялото не може и не трябва да живее в постоянен стрес, бил той и в лека степен, защото се променя действието на всички системи. Може да се стигне до редица заболявания, хронични болки и общо намаляване на качеството на живот.

Бъдете честни пред себе си и си дайте сметка от кой тип хора сте. Ако сте от емоционалните и винаги се вълнувате, можете да се доверите на цветните есенции на д-р Бах, които ще ви помогнат да запазите психо-емоционална стабилност и да преживеете трудните моменти в положителна светлина.

И не забравяйте да дишате дълбоко. Неправилното дишане е в основата на излишното напрежение. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти