Cif & Domestos почистват три български забележителности

Платена публикация

Cif & Domestos почистват три български забележителности
Снимка: netinfo

Над 5000 човека подкрепиха каузата на Cif & Domestos „Чист дом, чиста страна" в първия етап на инициативата „Почисти и пътувай“, чиято цел е да помогне за опазването на обекти с голяма национална значимост и да мотивира хората да поддържат чист не само дома си, но и заобикалящата ги среда.

В рамките на четвъртото издание на „Чист дом, чиста страна" потребителите имаха възможност да гласуват за една от 8-те дестинации, включени в кампанията – Фонтана и чешмата в град Троян, Музей на Солта в Поморие, Самуилова крепост, Паметник на Калифер войвода в Калофер, Мавзолей-костница на Априлци в град Копривщица, Мемориал „Априлци и Антонивановци“ в Батак, Общински младежки дом в Шумен и Къща-музей „Никола Войвода“ във Враца. Локациите бяха специално подбрани, заради тяхната културна стойност, местоположение и историческо значение за местната общност.

„Благодарим на всички, които подкрепиха и продължават да подкрепят каузата на Cif & Domestos "Чист дом, чиста страна". За нас е изключително важно, че толкова много хора осъзнават нуждата от опазване на средата около нас и необходимостта от поддържане на културното наследство на България. Смятам, че инициативата „Почисти и пътувай“ е стъпка в правилната посока“, коментира първия етап на кампаният Тодор Гавазов oт Unilever Bulgaria.

Първите три локации в класацията, които бяха избрани от потребителите чрез гласуване, ще получат професионално почистване от Cif & Domestos, в което ще се включи екипът на компанията, местни доброволци и победителите от седмичната игра, които спечелиха приключенска екскурзия до дестинацията, за която са гласували.

На първо място бе класирана Самуиловата крепост с 1994 гласа, горд символ на едно от най-размирните времена в българската история. Екипът на Cif & Domestos ще почисти музейната експозиция на комплекса.

На второ място с 817 гласа бе позициониран град Троян, където ще бъдат почистени Фонтана и чешмата на централния площад. Те са една от забележителностите в китния град и създават приятна атмосфера в горещото време със своите красиви светлини и водни каскади. Екипът на Cif & Domestos ще помогне за премахване на графитите.

На трето място с 464 гласа е Мавзолеят-костница на Априлци в град Копривщица, построен в памет на геройски загиналите в Априлското въстание през 1876 г. Там ще бъдат почистени фасадата и пространството около него.

По време на почистването Cif & Domestos ще проведат и информационна кампания сред гражданите на всеки град с идеята да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.

За Cif и Domestos:

Cif и Domestos са сред лидерите в категорията продукти „Грижа за дома“. Богатото портфолио продукти превръща почистването в бърз и лесен процес без компромис с качеството. Достъпните решения за почистване от Cif имат множество приложения в дома, а богатият продуктов асортимент на Domestos осигурява продължителна защита срещу микробите и качествено дезинфекциране на повърхностите.

За “Почисти и пътувай”

Инициативата е част от  "Чист дом, чиста страна" - кампания за почистване на обекти с голяма национална значимост, която до момента е подкрепена от над 150 000 човека. В рамките на инициативата Cif & Domestos почистват редица паметници в София и страната, 10 училища и много градски площи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти