Бърз кредит, заем от приятел или кредитна карта - кое да изберете?

Платена публикация

кредит
Снимка: iStock

Едва ли има човек, на който да не му се е налагало да взима пари назаем или казано иначе - да вземе на кредит.

Ситуациите в живота, които могат да ни изправят пред такава ситуация, са най-различни - внезапна повреда на автомобила, забавяне на заплатата, непредвидено висока сметка за отопление или друго изненадващо събитие.

И всеки път човек си задава въпроса - кредит ли да изтегля, пари назаем от приятел ли да взема или да подам документи за кредитна карта?

Ще се опитаме да дадем отговор на тези въпроси, за да ви помогнем да прецените правилно кое финансово решение да вземете:

Пари назаем от приятел

Приятелите са за това - да си помагат. Но и приятелството често не издържа, когато е поставено на везна с парично задължение. Ако не искате да рискувате приятелството си заради няколкостотин лева, по-добре не повдигайте въпроса пред приятелите си. Парите и приятелството не бива да се смесват.

Бърз кредит - когато искаш бързо да изчистиш задълженията

Кандидатстването за бърз кредит е много лесно. Може дори да стане онлайн, като одобрението в EasyCredit идва за няколко часа.

Благодарение на онлайн калкулатора за кредити лесно ще видите какви ще са вноските ви, ако изтеглите точно сумата, която ви трябва за ремонт, за да изкарате до заплата или за сметката за парното.

Това ще ви помогне да си направите добре сметката и да не губите баланса на финансовия си бюджет.

С бърз кредит ще вземете точно толкова пари, колкото ви трябват, когато ви трябват. Връщате ги в уточнения срок и отново сте без дългове.

Кредитна карта - живот на заем

Да имаш кредитна карта, звучи прималиво. Винаги разполагаш със средства, за да покриеш нуждите си, когато заплатата свърши. За кредитната карта обаче първо се иска по-задълбочен анализ на кредитната история, нужни са редица документи и се чака няколко дни за одобрение.

След това идва въпросът с финансовата дисциплина на всеки ползвател. Мислите ли, че ще можете редовно да погасявате заема си в безлихвения период или все ще сте “на червено”?

Когато не знаеш точно колко трябва да върнеш и кога, често може да вземеш погрешни финансови решения за необмислени, ненужни покупки, които после да изплащаш с месеци.

Нека обобщим: Кредитните карти са подходящи за хора с постоянни високи доходи и сериозна лична финансова дисциплина. Бързите заеми от Easycredit са удобни заради скоростта, с която се отпускат и ясния план на погасителните вноски. Заемът от приятел е вариант, когато става дума за почерпка, но не и за големи суми, които биха развалили приятелството.


Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти