Бъдещето в женската контрацепция вече налично и в България

Платена публикация

Ballerine
Снимка: Shutterstock

Всяка жена иска и заслужава да бъде здрава и активна, така че да се наслаждава на живота, да постига целите и да осъществява мечтите си. Времето, в което живеем, е може би най-благодатното за жените в този смисъл, в цялата история на човечеството досега. Образование, професионална реализация, грижа за здравето, свобода на придвижване, влизане в различни социални кръгове, възможности да печелим, шофираме, работим, пътуваме и какво ли още не – всичко това е достъпно за много, много жени по света.

В същото време, въпреки огромните крачки, които технологиите правят всеки ден, е парадоксално, че един от най-важните и деликатни аспекти на женското здраве – интимното и сексуалното, и по-точно – контрацепцията за жени, не бележи прогрес вече повече от 25 години, когато масово са въведени в практиката спиралите тип котва. Истина е, че на тях през годините са се доверили милиони жени, но трябва да признаем, че отдавна чакаме на хоризонта да се появи нещо модерно, съвременно и отговарящо на високотехнологичния период, в който живеем - с всичките му предимства и възможности. Нещо, което позволява дори и на най-младите (и най-активните и изискващи) жени – над 18 години, да имат възможността за високонадеждна (над 99%), дългосрочна (за срок до 5 години), безопасна и добре поносима контрацепция, която поради липсата на хормони не влияе негативно на организма и не променя техния цикъл. Досега това не беше възможно, затова контрацептивните изделия тип котва се препоръчваха при раждали жени, след 35-годишна възраст.

И ето че го дочакахме - последно поколение вътрематочно контрацептивно изделие, носещо всички характеристики на съвремието. След дългогодишни проучвания на недостатъците на съществуващите контрацептивни изделия и разработки за постигане на профила на идеалното изделие, то вече е и в България, след като десетки хиляди жени по света довериха своето здраве на Ballerine IUB (над 70 000), най-иновативното, вътрематочно нехормонално, контрацептивно, медицинско изделие, разработено в Израел.

С изящния си високотехнологичен вид, Ballerine IUB е истинска революция във вътрематочната контрацепция за жени. Изделието представлява 17 медни сфери, нанизани на тънка нишка от високотехнологичната сплав – нитинол (използвана за изработка на коронарни стентове и изкуствени клапи), което след поставянето в кухината на матката се адаптира към нея и самозаема сферична триизмерна форма. Триизмерна е и формата на кухината на самата матка, което при досегашните двуизмерни изделия тип котва, водеше често до изместване, перфорации и неправилно положение, (често в рога на маточната тръба), водещо до възпаление, деформации и свързаните с него болки и кървене.

Ballerine
Снимка: Ballerine

Технологичните предимства на рамката от нитинол (memory shape) свеждат до минимум рисковете от перфорации, изместването и неправилното разположение, така че жената може да бъде спокойна и уверена, че е взела най-доброто решение за здравето си. Поставянето на сферата протича с минимална болка, поради тънкия профил (изключително тънък профил – едва 3.2 mm), а тъй като в нея няма остри ръбове, добрата поносимост и удовлетворение са гарантирани, а ефектите върху цикъла са минимални, тъй като не съдържа хормони.

Действието на контрацептивното изделие е подобно на традиционните медни спирали – разчита се на възпрепятстването на подвижността на сперматозоидите, както и на оплождането на яйцеклетката. Още с поставянето, сферата започва да отделя малки количества мед за продължителен контрол на раждаемостта – тоест, тя започва да действа незабавно за срок до 5 години, а при изваждането й ( което може да стане по всяко време при желание) веднага се възстановява възможността за забременяване на жената.

Поставянето на Ballerine® се извършва от специалист след измерване на матката, където намира сама най-удобното място и остава там.

Закупете и занесете Ballerine® на своя гинеколог и той ще ви я постави за няколко минути в своя кабинет или практика.

Поръчката на Ballerine е лесна и бърза.

Можете да закупите Ballerine от всяка аптека без рецепта след поръчка от аптеката към НОВУС – представител на продукта за България на тел: 0877192700, 028586039 или е-mail office@novus.bg или лекарствения дистрибутор Фьоникс (кажете това на вашия фармацевт)

За бърза и удобна поръчка можете да посетите интернет магазина https://novushealth.bg/, където освен Балерина, може да поръчате и: пробиотични тампони ELLEN, интимна измиваща пяна, тампони за плуване и спорт, интимен пробиотичен крем, интимен дезодорант и много други иновативни продукти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти