Броени дни до официалната премиера на „ДИАДА“ на Яна Титова

Платена публикация

DYAD
Снимка: DYAD

Този петък е официалната премиера на втория пълнометражен филм на Яна Титова. „ДИАДА“ ще бъде по кината в цялата страна от 10 ноември. Публиката в няколко български града вече имаше възможността да гледа продукцията ексклузивно преди официалния старт и да се срещне лично с режисьора и главните актриси, а отзивите са повече от положителни.

„ДИАДА“ се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче от малък град, което мечтае да замине при майка си в Америка, където да сбъдне и друга своя съкровена цел – да учи рисуване. За броени часове животът ѝ се преобръща, а нужната подкрепа липсва както от страна на най-добрата ѝ приятелка Ива, така и от страна на възрастните.

DYAD
Снимка: DYAD

Непосредствено преди премиерата на филма режисьорът и сценарист Яна Титова приема ново предизвикателство и прави своя дебют в още едно артистично начинание. На същата дата, 10 ноември, престои да излезе и първият ѝ роман. Книгата „ДИАДА” е впечатляващ литературен дебют, който надниква още по-надълбоко в противоречивия свят на главната героиня Дида.

Филмът „ДИАДА“ имаше своята световна премиера в средата на октомври – бе селектиран за официалната конкурсна програма на един от водещите кинофоруми в света с категория „А“ – този във Варшава, предстои представянето му в Талин, Естония, също фестивал от този клас, както и в Котбус, Германия.

DYAD
Снимка: DYAD

Малко преди това той триумфира с 4 приза на „Златна роза“ – спечели награда за режисура, награда на критиката, 19-годишната Маргарита Стойкова бе удостоена с наградата на град Варна, а като изключителен случай в историята на фестивала се явява и голямата награда, споделена с „Уроците на Блага“.

Маги печели централната роля във филма след поредица от кастинги. В най-добрата приятелка на Дида се превъплъщава Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

DYAD
Снимка: DYAD

В основния актьорски състав на „ДИАДА“ влизат и редица любими актьори като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други.

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански.

„ДИАДА“ е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS и с подкрепата на Национален филмов център, Творческа Европа и Национален фонд „Култура“. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков. Разпространява NO BLINK FILM.

Следете официалната страница на филма >>> тук

Трейлъра на филма вижте >>> тук.

Последвайте в социалните мрежи >>> Facebook, Instagram и TikTok.

DYAD
Снимка: DYAD

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти