Бебешки крусти – здравословен проблем или безобидно състояние?

Платена публикация

Бочко
Снимка: Бочко

Ох, какво щастие е да имаш новороденото  бебче, да се грижиш за него, да искаш да го „смачкаш“ от гушкане! Искате най-доброто за своето мъниче – да е здраво, щастливо и весело. Понякога обаче на най-малкото раздразнение или привидно нездрав вид води до притеснение. Като появата на бебешките крусти, например. 

Бебешките крусти, познати още като млечни корички или бебешка кал, не носят приятно усещане и при появата им младите родители могат да се разтревожат. Това обаче не бива да ви притеснява. 

Бебешките крусти не са здравословен проблем. Обичайно изчезват до края на първата година на бебето, като пикът им е около 3-я месец. При някои бебета крустите са незабележими светли люспички. При други могат да бъдат жълти, кафяви или оранжеви втвърдени корички. Може да са на малки гнезда (струпвания) или да обхващат голяма площ по главата на бебето, стигайки до веждите и зад ушите.

Млечните корички са близки по произход и третиране на пърхот при подрастващи и възрастни, но изискват специализирани за бебета и тяхната чувствителна кожа продукти.

Специалистите на Бочко ви представят най-новата нежна и ефективна грижа за чувствителна бебешка кожа. Съчетава две действия в един продукт: деликатно измива кожата и косата и се справя с млечните корички. С включени три полезни растителни екстракта, известни със своите защитни и възстановяващи функции: лайка, смрадлика и невен. Формулата деликатно почиства и богато овлажнява косата и кожата на малкото слънчице.

Ох, сега ще има още повече щастливи моменти при къпане и още повече усмивки преди сън!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти