Аристократична следа с аромат на парфюм

Платена публикация

Аристократична следа с аромат на парфюм
Снимка: Thinkstock

Роденa във фантазията на парфюмеристите на френските крале от XVII и XVIII век и развитa от съвременните технологии на Conservatoire Français des Fragrances et Cosmétiques (CFFC), парфюмната колекция на Perfumes du Chateau de Versailles ни потапя в мистериозен свят, заслужаващ внимание.

Френският романтизъм се възражда с ароматните формули от “Версай” и разказва на невидимия си език за живота на Луи XIV, изпълнен с много страст и любов.

Историята разказва, че всичко започва още от Катерина Медичи, която донася ароматите във Франция и поставя началото на удоволствието за сетивата, наречено парфюм. Благоуханията бързо завладяват двореца “Версай” и се превръщат в задължителен атрибут на краля и хората около него.

Така започва една история, която продължава и в днешни дни – история, дописана от сърцето и душата на всеки, докоснал се до магията на аромата наречена Perfumes du Chateau de Versailles.

Течният ароматен свят на тези парфюми ни завладява с мистерия и незабравимо присъствие. Забележителен и дързък аромат откриваме в Madame de Maintenon, посветен на Маркиза дьо Ментнон, която се жени на 48 години за Kраля Слънце и остава с него до края на живота му. Сложен, наситен и богат аромат, отговарящ на дръзка натура.

Madame de Maintenon съчетава в себе си горчив жасмин, пикантен шафран, нежни листа от пачули, сандалово дърво и разбира се мускус за сила и очарование. Сладко-греховният аромат оставя незабравима следа и дързък отпечатък в съзнанието на хората около нас. За да ни отива този аромат трябва да вярваме в себе си, така както навремето маркизата е повярвала, че Луи е любовта на живота й.

Допуснем ли уханието на Madame De La Valliere до себе си, около нас ще витаят сложни и изненадващи силуети от минали епохи. Така очарователната Луиз дьо Ла Валиер се появява в двореца, когато е само на седемнадесет години. Луи XIV е поразен от красотата на Луиз и любовта между тях пламва, толкова бързо, колкото и угасва, когато се намесва и друга жена.

Мистерията не спира до тук, отваряйки сърцето си за нова любов, той затваря това на любимата си Валиер завинаги. Романтичната, нежна и чиста композиция, която предава възхищението на краля от мадам дьо Ла Валиер съчетава касис, леко тръпчив грейпфрут, кадифена роза, жасмин, страстна, царствена лилия, пресни билки, бял мускус, горчиво-пикантен шафран и кехлибар.

Парфюмът LES ORS DES VERSAILLES е глътка свеж въздух от цветните градини на Версайския дворец. Комбинацията изобилства от символи и съчетава в себе си свобода, младост и непорочност, точно каквито са били и дамите вдъхновили аромата – младите маркизи приети в двора на крал Луи XIV.

Връхните нотки на свежа круша, потопена в горещ и сладък карамел, правят аромата сложна комбинация от нежност и съблазън. Сърцевината от розов жасмин, кехлибар и бял мускус засилва усещането за топлина и нежен полъх, пълен със сладки очаквания.

Мистериозният финес на този аромат ни кара да му се отдадем без съпротива, а копринената му, нежна течност, която обгръща кожата, ни прави безсилни пред него.

Perfumes du Chateau de Versailles предлагат богата колекция от аромати със силно присъствие, аристократично и величествено обаяние и спомен за романтична и незабравима епоха от френската история.

Пренесени в съвременния свят, те са мост между две епохи, обединени от любовта към красивото и насладата от ароматите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти