Ако ви трепери десният клепач, на магнезий е

Платена публикация

Болезнени крампи в прасците ви вадят от и без това нервния сън за поредна нощ. Разпъвате крака, мачкате мускулите, а в по-тежките случаи започвате да подскачате на един крак из стаята, за да разсеете болката.

Лягате изтощени отново, а на сутринта, вместо да се събудите отпочинали и лежерни, се изстъргвате от леглото с усещането, че сте участвали на състезание по гребане.

През деня нещата не протичат много по-гладко – и най-малкото препятствие или неудача могат да ви изкарат от контрол, и сякаш всяко решение, което трябва да вземете, ви изпива и последните нерви.

И този десен клепач, който трепери от миналия четвъртък... Въобще, какво, по дяволите, се случва?

щастие спокойствие
Снимка: Thinkstock

Звучи ли ви познато? Много хора вероятно ще кимнат (нервно) с глава, надявайки се да чуят причината за тази невроза и как да се спасят от нея.

Няма какво да ви лъжем – да се чувстваш нонстоп тревожен и да не можеш да се наспиш е наистина ужасно и ви съчувстваме искрено, да не говорим, че в дългосрочен план това може да е дори опасно. Но причината за всичко това може да е изключително прозаична!

Сигурни сме, че сте чували за дефицит на магнезий, но едва ли знаете, че този безценен минерал участва в най-много на брой ензимни реакции в тялото ни.

Твърде вероятно е именно неговата липса да ви докарва буквално до ръба на силите ви вече години наред, и въобще да не подозирате, че допълнителен прием на само 1-2 таблетки магнезий ще ви върне в нормално състояние, за да бъдете отново психически устойчиви, с качествен сън и спокойни реакции във всякакви ситуации.

жена усмивка цветя природа щастие спокойствие
Снимка: Thinkstock

За да направим нещата по-лесни, ще ви ориентираме и в света на продуктите, съдържащи магнезий, тъй като на пазара има доста видове и трябва да сте информирани към кой да посегнете. Важното е не само да приемате магнезий в достатъчни количества, а да приемате такъв, който ще бъде усвоен от тялото пълноценно.

В тази нелека задача се състезават два типа продукти – такива с органична и неорганична магнезиева сол, като първата има предимството да се разтваря и усвоява в много по-голяма степен от втората.

А пък един от най-предпочитаните продукти у нас, който съдържа органична магнезиева сол, е популярният Магнерич – продукт, без който много хора не си позволяват да остават дори и една вечер.

Той съдържа магнезиев DL-аспартат тетрахидрат, има много добра разтворимост и съответно – усвояемост, и заслужено държи първенството сред продуктите, съдържащи магнезий, за 2017 г. в България.


Ако попадате в някоя от групите хора, за които допълнителният прием на магнезий е просто задължителен (бременни, хора със сърдечно-съдови смущения и спортисти), то най-вероятно вече сте чували и използвали Магнерич, а ако още не сте – сега му е времето да му дадете картбланш за действие.

И не разчитайте на вярванията, че можете да си го набавите от храната – доказано е, че с днешния начин на хранене и качеството на храните това е абсолютно невъзможно! Така че, решението е просто и се помни лесно -  името му е Магнерич.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти