7 милиарда причини да си различен

Платена публикация

ф
Снимка: Carrera

7.442 милиарда човека. Приблизително толкова сме всички ние, населяващите тази планета, и голяма част от нас се опитваме всеки ден да се отличим от останалите около нас. Малко трудна задача, както сами се сещате – но може би пък и не чак толкова.

Да си различен, да изпъкнеш в тълпата и да не плуваш по течението звучи страхотно, но не е за всеки – вероятно ако всички бяхме такива, по света нямаше да има авторитарни режими и редица други механизми за подчинение. От друга страна, прекалената свобода също не води до нищо добро – хората все пак имаме нужда от някаква структура, за да живеем организирано и с ясни правила за всички членове на обществото.

Как тогава хем да се ползваме позитивите на подреденото общество и въпреки това да бъдем различни и да изпъкваме сред останалите? Това е талант, който всички искаме да притежаваме  и той се нарича индивидуален стил. И, да – не е задължително от раждането си да имате индивидуален стил - той може да се развие и с времето, при подходящите условия и малко упоритост от ваша страна.

Ето няколко неща, които могат да помогнат за това да се измъкнете от масовото и да минете в отбора на индивидуалистите:

Отстоявайте мнението си – дори и някой да ви казва, че това, което мислите и виждате, не е вярно, не се поддавайте на натиска. Този свят има нужда от повече смели хора, които не се страхуват от това да казват истината. Децата например са брилянтен пример за това, че истинските неща са прости – те наричат нещата с истинските им имена и рядко можеш да ги накараш да лъжат. Да запазиш това качество и като пораснеш е велико – и със сигурност ще те направи „различен“ от всички в тълпата.

ф
Снимка: Carrera

Не се съгласявайте с всичко, което чуете и видите. Критичното мислене е отличителна черта на мъдрите хора. Когато някой ви поднесе нещо като факт, подходете с доза мнителност и първо проверете дали това е така. Живеем в ера, в която информацията е навсякъде около нас и в рамките на секунди можете да проверите дали нещо е истина или лъжа. Фалшиви новини, сензации и напудрени хора – те са навсякъде, но лесно могат да бъдат превъзмогнати. Не им вярвайте и не ги следвайте. Гледайте критично на нещата от живота – това ще разшири мирогледа ви невероятно много!

ф
Снимка: Carrera

Не искате да бъдете като масата? Просто не правете това, което правят всички, и не изгледжайте така, както изглеждат всички. Модата например е нещо много условно – ако се водите сляпо по това, което диктува тя, може да се окажете... в абсолютно нелеп вид! Вярвайте на очите си – застанете пред едно огледало и се попитайте: „Това сега НАИСТИНА ли ми отива или просто трябва да го имам, защото всички го имат“? И ако отговорът е второто – знаете какво да направите. Избирайте дрехи, аксесоари и обувки така, както избирате приятелите си, книгите си, партньорите си. Не можете да сте приятели с всички – защо тогава искате да изглеждате като всички други? Тествайте различни стилове, рискувайте с нещо, което на пръв поглед ви изглежда невероятно да ви хареса – нали искате да сте индивидуалисти? Давайте смело!

ф
Снимка: Carrera

А сега махайте розовите очила и слагайте тези, през които гледат истинските индивидуалисти – смелите, непримиримите, различните. Разбира се, има само едни такива и те са Carrera – синоним на изключителен дизайн и качество, разработени за хора, които живеят по собствени правила, не се поддават на натиска и изпъкват в тълпата. Всичко онова, което и вие искате да бъдете, но не знаете откъде и как да започнете. Сега е моментът да излезте от зоната си на комфорт и влезете там, където мястото е запазено само за смелите – отборът на Carrera. И внимавайте – може да ви хареса.

ф
Снимка: Carrera

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти