5 Забранени Храни При Кето Диета

Платена публикация

кето диета
Снимка: Pexels

Кето диетата позволява похапването на много храни, особено такива, които съдържат натурални мазнини, като авокадото и яйцата. Но за да усетите ползите от нея, трябва да елиминирате всички захари и въглехидрати. Противоречиво е какво количество трябва да консумирате на ден, като някои хора предпочитат 25гр., други 50гр., а трети успяват и при 70гр. въглехидрати на ден. Но със сигурност не трябва да ги надвишавате, за да остане тялото в състояние на „кетоза“. При него то започва да гори натрупаните мазнини за енергия, вместо да използва тези на въглехидратите, които консумирате чрез храна. Но кои са забранените храни, които в никакъв случай не трябва да похапвате, когато спазвате кето диетата? Нека разберем:

Чипс

Картофите са храна, изключително богата на въглехидрати. Но чипсът е още по-нездравословен и тежък. Ако спазвате кето диетата, то 30гр. чипс съдържат около 15гр. въглехидрати. Може да си представите колко трудно ще Ви е през този ден, ако сте си опитали минимална порция чипс. А имайки предвид, че пакетите са по минимум 100гр., най-добре е да се насочите към друга подобна храна, ако просто Ви се хапва нещо пред телевизора. Ядките са добър заместител, макар и доста калоричен.

Грах

Грахът е зеленчук от семейство „Бобови“. Поради тази причина той съдържа по-голямо количество въглехидрати в сравнение със други зелени зеленчуци- например – броколи, карфиол или тиквички. Но не бива да се чувствате зле, ако похапнете купичка супа от грах. Той все пак е здравословна храна, която съдържа много полезни витамини и минерали. Но е най-добре да се фокусирате върху някои от зеленчуците, които споменахме по-горе. Например, една чаша броколи съдържа 3г. въглехидрати, спанакът – 0,4гр., а тиквичките 2,6гр. Всеки от тях би бил добър избор при кето. Не забравяйте да следите и приема на фибри, който понякога може да е ограничен в кето диетата.

Банани

Бананът вероятно е най-забраненият плод, щом се опитвате да следвате кето диета. Един малък банан съдържа повече от 20 g нетни въглехидрати, което означава, че можете да изядете целия си дневен прием на въглехидрати върху един банан. Най-добре е да ги избягвате, особено в началото. Ако искате да свалите килограмите бързо, стойте далеч от тях. Дори и бананът да е плод, това не го прави автоматично подходящ за тези, които искат да отслабнат. След време, обаче, ако увеличите дневния прием на калории и въглехидрати, то може от време на време да си похапвате и банан. Като диетичен плод може да изберете малини, ягоди и боровинки – те са вкусни, нискокалорични и дори богати на фибри!

кето диета
Снимка: Pexels

Алкохол – Но Светлата Бира е Разрешена

Светлите бири са доста леки, поне откъм въглехидрати – съдържат около 6 g на кенче. Не забравяйте, че алкохолът сам по себе си не е здравословен. Но ако сте на парти и не искате да изглеждате странно – не се страхувайте да изпиете 1-2 бири. Ако искате, погледнете етикета първо, за да се уверите, че не са високовъглехидратни.

Краве Мляко

Кето диетата разчита на естествените мазнини. И макар и пълномасленото краве мляко да е по-богато на мазнини в сравнение останалите, това не означава, че е съвместимо с диетата. Една купичка съдържа около цели има 11,7гр. въглехидрати. Ако, например, си правите смути или просто обичате да похапвате много краве мляко, най-добре е да изберете нискомаслена или веган версията. Бадемовото мляко, например, има 1г. въглехидрати на чаша, което го вписва лесно в кето режима. Ако обичате традиционната българска храна и не искате да се отказвате от киселото мляко, то е най-добре да се насочите към Keto Eat and Fit.

Изберете Здравословното!

Независимо колко много искате да отслабнете – изберете здравословния и естествен начин да направите това! Като за начало – ограничете калориите и започнете да спортувате повече!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти