5 съвета при търсене на работа в чужбина

Платена публикация

Promedica24
Снимка: Promedica24

Търсенето на доходоносна работа в чужбина е свързано с редица предизвикателства. За да се предпазите от рискове, обмислете внимателно каква работа желаете преди да кандидатствате и се ръководете от следните 5 основни съвета.

1. Доверявайте се само на сигурни фирми

Когато избирате бъдещия си работодател, направете предварително проучване за него – от колко години е на пазара, какви условия за работа предлага, ще ви се полагат ли осигуровки и така нататък. Ако в обявата липсва важна информация като какво точно ще работите и на какъв договор, бъдете нащрек. Помнете, че нито един работодател не трябва да иска от вас каквато и да е такса или комисионна преди започване на работа.

2. Проучете условията на работната среда

Едно от най-важните неща, когато обмисляте работа в чужбина, е да се осведомите за условията на труд. Осигурен ли ще е транспорта до работното ви място? Къде ще бъдете настанени и фирмата ли ще покрие разхода или вие? Регламентирано ли е времето за почивка? Задавайте колкото се може повече въпроси и записвайте всяка важна информация.

3. Здравна осигуровка

Когато заминаваме често пренебрегваме здравната осигуровка и си мислим, че на нас нищо лошо няма да се случи. Но дори една настинка или кариес, могат да ви принудят да отидете до лекарския кабинет. Постарайте се да сте подготвени като изберете работодател, който предлага допълнителна здравна осигуровка.  

4. Научете езика

Няма нищо по-лошо от това да заминете да рабите в чужбина и да не може да общувате дори на най-елементарно ниво. Осигурете си комфорт и спокойствие като научите основните фрази и всекидневни изрази преди пътуване. Една от фирмите, които предлага безплатни езикови курсове преди заминаване, е Promedica24.

5. Разучете локацията

Съберете колкото се може повече информация за града, в който ще живеете. Използвайте търсачката и проверете къде са най-близките супермаркети, какво е работното им време (много от магазините в чужбина не работят в неделя), къде се намира най-близката аптека, болница и т.н. Когато сте подготвени за всяка ситуация, ще се чувствате много по-спокойни и уверени.

Ако се интересувате от работа в чужбина като болногледач, разгледайте предложенията на Promedica24 на сайта им или във Facebook.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти