5 стъпки за боядисване на косата вкъщи

Платена публикация

5 стъпки за боядисване на косата вкъщи
Снимка: netinfo

С наближаване на коледните и новогодишни празници, всяка жена иска да изглежда зашеметяващо. Освен избора на подходящ тоалет, прическата е ключов фактор за промяна.

Боядисването на косата е първото нещо, което изниква на дневен ред. За много от дамите това е рутина, но други се изправят пред това предизвикателство за първи път. Възниква въпросът: Каква боя да изберем – амонячна или безамонячна?

Добре е да знаете, че амонячните бои са предназначени за трайно боядисване на косата в определен тон и нюанс, докато безамонячните могат да освежат естествения цвят на косата или да го променят с един тон по-светъл или по-тъмен. На пазара има много продукти подходящи за домашна употреба, които могат да Ви спестят посещението при фризьор и разходите за една по-сложна и скъпа процедура.

Ето какво е добре да знаете когато пристъпвате към боядисване на косата си у дома.

Пет лесни стъпки

1. Избор на цвят

За да получите желания резултат е добре да изберете боя за коса с до два нюанса по-светла или по-тъмна от естествения Ви цвят. Ако сте се насочили към по-радикална промяна на цвета е добре да се консултирате с професионалист.

2. Инструкциите в опаковката

Не прибързвайте и не пренебрегвайте инструкциите в опаковката. Прочетете ги внимателно и ги следвайте, за да си спестите главоболия на по-късен етап. Пригответе си всичко необходимо преди да пристъпите към боядисването на косата – четка, купичка, гребен, хавлия, часовник и други.

3. Тест за алергии

Много често тестът за алергия се пренебрегва. Желателно е да го изпълните 2 дни преди боядисването, за да избегнете алергична реакция. Нанесете малко от продукта от вътрешната страна на ръката или зад ушите и изчакайте 45 минути като избягвайте допир с дрехи или бижута. След това измийте обилно с вода. Ако не се проявят симптоми като сърбеж, зачервяване или обрив, значи можете да продължите към следващата стъпка.

4. Нанасяне на боята

Препоръчително е боята се нанася върху неизмита коса, защото естествените масла, които скалпът произвежда го предпазват от раздразнения. Преди да започнете разрешете добре косата. За по-лесно, може да я разделите на четири зони – от средата на челото до тила и от едното ухо до другото. Нанасяйте боята с четка пред огледало - това ще ви помогне да я разпределите равномерно от корените по цялата дължина на косъма. Не забравяйте да масажирате добре и спазвайте времето за изчакване.

5. Фиксиране на цвета

При отмиване на боята не използвайте шампоан, за да остане цветът траен възможно най-дълго. Вместо това нанесете балсам, който дава необходимата хидратация на косата след боядисване, запечатва цвета в косъма и подчертава блясъка и наситеността на получения нюанс.

Ако искате боядисването наистина да мине безпроблемно, трябва да изберете и качествена марка боя за коса. В богатото  разнообразие от продукти в магазина ние избрахме иновативната дълготрайна боя за коса KOLORA. Тя е ново поколение боя за коса с течен кератин и регенин, разработена от експерти, за професионална грижа и блестящ резултат у дома. С деликатен аромат на божур и нежна кремообразна текстура обогатена с натурални масла, боята създава защитен слой около косъма и възстановява силата и еластичността му. Тя гарантира максимална наситеност и сияен цвят без бели коси. Подхранващият балсам с масло от шафранка, кокосово масло и екстракт от кестен хидратира и подхранва косата след боядисването, защитава и запазва наситения блясък до 4 седмици. 

С KOLORA косата ти сияе, като теб!

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти