5 полезни съвета за повече жизненост и енергия

Платена публикация

5 полезни съвета за повече жизненост и енергия
Снимка: netinfo

Колко често ти се случва да се събудиш сутрин по-изморена от вечерта, да чувстваш раздразнение от дребни поводи, трудно да се концентрираш и лесно да се обиждаш? Свързвала ли си някога тези симптоми с умората?

Сигурно си чувала за пролетната умора и причините, които я предизвикват ? Но всъщност малцина знаят, че тя е обостряне на синдрома на хроничната умора, характерен за градския човек – замърсен въздух, липса на движение, нерационално хранене, стрес на работното място, трафик, демотивация, монотонен начин на живот са само част от причините, предизвикващи този синдром.

Хроничната умора се определя от СЗО като болестно състояние, което води не само до хронично изтощение, но и стои в основата на ставни заболявания, ендокринни нарушения, депресии, язвена болест, сърдечно-съдови проблеми, автоимунни и онкологични заболявания. Решенията за преодоляване на този синдром са лесно достъпни и се свеждат до целогодишна грижа за психическото и физическото ни здраве.

Храниш ли се правилно?

Водени от желанието да изглеждаме добре, често ограничаваме приема на храна. Всъщност намаленият прием на калории е също толкова вреден, колкото и обилното хранене. И в двата случая резултатът е хронична умора. Препоръчителните храни, които ще доставят на организма нужното количество енергия без да обременяват обмяната на веществата са: плодове и сурови зеленчуци, ядки, зърнени и бобови култури. Стремете се да ги приемате на равни интервали от 3-4 часа и не по-късно от 20ч.

Колко често пиеш кафе и чай?

Кофеинът и теинът ускоряват метаболизма, но в същото време повишават производството на хормоните на стреса и предизвикват поява на тревожност, раздразнителност, вътрешно напрежение и др. неприятни усещания. Затова внимавай с количеството кафе и чай /зелен, черен/ и не приемай за чиста монета призивите за детоксикация с помощта на зеления чай. Заложи на билковите отвари и смутитата, които ще те освежат и заредят с енергия.

КОГА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ИЗСЛЕДВА ЩИТОВИДНАТА СИ ЖЛЕЗА?

Нарушената функция на щитовидната жлеза предизвиква безпокойство, промени в настроението, проблеми с теглото /липса на ефект при спазване на строг хранителен режим или рязка загуба на тегло без спазване на диета/, нарушена концентрация и хронична умора. Ако имаш някои от тези симптоми, задължително провери нивото на хормоните си.

Дори и да нямаш оплаквания, поне веднъж годишно посети специалист за профилактичен преглед на щитовидната жлеза, защото някои от симптомите се проявяват късно.

Чувстваш ли се обичана и желана?

Близостта стимулира мозъчната функция и отделянето на хормоните на щастието, гори калории, повишава имунитета и намалява стреса и депресията.

Затова обичай себе си и открий правилния партньор, защото само хармонията е истинска споделеност.

Движиш ли се достатъчно?

Сигурно не! Дори и активните занимания във фитнес залата не са достатъчни за активиране на жизнените процеси в тялото. Избери спорт на открито или просто превърни ежедневната едночасова разходка в традиция, независимо от сезона. Свежият въздух в съчетание със слънчевата светлина ще те зареди с повече енергия от всяка изтощителна тренировка.

А имаш ли нужда от бързо и лесно решение за преодоляване на умората?

Енергията ни поддържа здрави и млади. Научните открития от последните 10 години доказват пряката връзка между производството на енергия в клетката и нейната жизненост. Стареенето на организма е резултат от ниските енергийни нива, затова уморените хора остаряват по-бързо и боледуват по-често.

Регулатпро Био е съвременно решение на този проблем. Основното му действие е свързано с бързо и трайно справяне със синдрома на хроничната умора поради повишаване на енергийните нива по нормален, физиологичен начин. Клетките произвеждат повече енергия, подобряват жизнеността си и остават по-дълго млади. При двукратен прием само на 10 мл Регулатпро Био дневно се усвояват полезните вещества от 12 кг плодове и зеленчуци. Така можем да се радваме на свежа и здрава кожа, независимо от възрастта и да поддържаме доброто си здраве. Клинични проучвания доказват, че Регулатпро Био влияе на всички нормални процеси в тялото и на способността му да се „саморегулира”. Може да се приема без ограничение във възрастта, включително и по време на бременност и кърмене. Органичен продукт, подходящ за вегани. Препоръчителен прием при синдром на хроничната умора – 2 х 10 мл, минимум 3 месеца; за бърза детоксикация при смяна на сезоните – 2 х 10 мл, минимум 1 месец; за активно спортуващи – по 20 мл преди тренировка за повишаване на издръжливостта и 10 мл след тренировка за по-бързо възстановяване, без ограничение в продължителността на приема.

Включете се в играта на facebook страницата ни, в която може да спечелите като награда Регулатпро Био.

 За повече информация посетете: www.regulat.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти