5 неочаквани ползи от хапването на сирене

Платена публикация

5 неочаквани ползи от хапването на сирене
Снимка: netinfo

Почитателите на сирената могат да говорят дълго за техните предимства и редица полезни съставки, които допринасят не само за здравословния начин на живот, но и за насладата от добрата комбинация с подходящото вино в края на работния ден. В тон с предстоящия зимен сезон темата става особено актуална. Затова до 5 ноември Kaufland България предлага специалната селекция от вина и сирена, които са подбрани и според най-изисканите вкусове.

А докато вие комбинирате, ние ще ви разкажем за 5-те не толкова познати ползи от хапването на сирене.

1. Сирената са богати на протеини и витамин B12

Освен на калций, сиренето е богато на протеини (заради мазнините), но най-важното е, че то съдържа и витамин B12, който е важен за формирането на червените кръвни тела, както и за функционирането на нервната система.

2. Помагат на сърцето

Макар и богати на мазнити, сирената не само, че не са вредни за сърцето, но умерената им консумация може да понижи опасността от сърдечен удар или инфаркт. Вярва се, че сирената имат благоприятно отражение върху продължителността на живота.

3. Стимулират метаболизма

Има много доброкачествени бактерии, които са необходими за по-здравословния живот на човек. Подобни микроорганизми са налични в сирената, като те подпомагат чревната микрофлора, което стимулира метаболизма.

Снимка: netinfo

4. Съдържат особено добри мазнини

Митът, че всички мазнини са вредни отдавна е развенчан. Тези, които се намират в сирената, са сходни с естествените, които човешкото тяло генерира. Те помагат да се неутрализират вредните мазнини и намаляват захарта в кръвта.

5. Комбинацията вино и сирене е една от най-здравословните

Вината и сирената са продукти, които са създадени едни за други. Съчетаването им в едно ястие ги прави не само по-вкусни, но и по-полезни. Диетолозите твърдят, че когато се приемат заедно, те помагат на организма да абсорбира витамините и минералите по-ефективно.

Списъкът с ползите е неизчепаем, както е и е разнообразието от вкусове. От 30 октомври до 5 ноември всички любители могат да избират от богато разнообразие от специално подбрани марки вина и сирена в Kaufland България. Промоционалната селекция е включена и на сайта, както и на специалните страници в седмичната брошура на веригата хипермаркети.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти