5 идеи за стилен и оригинален подарък за мъж

Платена публикация

мъж подарък
Снимка: iStock

Мъжете обичат подаръците толкова, колкото и жените. Те също биха се зарадвали, ако ги изненадате със стилен и оригинален подарък. Понякога обаче избирането на подарък за мъж може да бъде изключително трудна задача. В тази статия сме подготвили няколко интересни идеи за подарък за мъж, които със сигурност ще ви очароват.

Когато избирате подарък, е добре да мислите оригинално и креативно. Нека вашият любим, баща, брат, дядо или близък приятел се почувства специален и обичан.

 

Как да изберем подарък за мъж?

 

За да изберете точния подарък за мъжа, трябва да знаете няколко основни неща за него. Например, какъв тип човек е, има ли хобита и какви са те, каква е неговата професия и кои са предпочитания и интересите му. Всичко това ще ви насочи към правилния подарък - освен стилен и оригинален, да бъде и практичен.

От значение е и поводът, за който купувате подарък. Например, ако ще избирате коледен подарък, обвържете празника с подаръка и поднесете нещо коледно, а ако избирате подарък за рожден ден, то тогава имате по-голяма свобода.

Ще ви предложим няколко идеи за подарък, които стават за всякакви поводи и биха се харесали на почти всеки мъж. Подготвили сме ви кратък списък със стилни и оригинални подаръци, подбрани спрямо различните интереси на мъжете.

 

Подарък за ценител и колекционер на качествени сервизи

 

Повечето мъже обичат красивите и елегантно подредени маси и държат алкохолът да бъде налят в определената за него чаша. Харесва им, когато в къщи имат хубави и качествени колекции от чаши за различните видове питиета. Така масата е красива, гостите са впечатлени, а мъжете са повече от щастливи.

► Комплект за уиски и ракия

Повечето мъже обичат ракия и уиски. Може да изненадате с подарък като сервиз за уиски или ракия. Така мъжът, на който правите подарък, ще се наслаждава на момента, отпивайки от елегантен сервиз, подарен от скъп за него човек. Такъв подарък със сигурност би впечатлил мъжа и ще му достави удоволствие да почерпи приятели с ароматно питие.

► Чаши за червено вино

Повечето мъже са любители и на хубавото червено вино. Ако мъжът, за когото търсите подарък, обича качествено вино и разбира от такова, може да комбинирате бутилка от любимото му вино с чаша за червено вино. Той определено ще забележи факта, че познавате вкуса му и ще остане очарован от такъв стилен и изискан подарък.

 

Идея за подарък за мъжа, който е почитател на сухите мезета

 

Mного от представителите на силния пол обожават да приготвят домашни сухи мезета. Избират хубаво месо, имат специална рецепта за подправяне, сушат и складират деликатеса за специални поводи. А когато имат гости и им предложат да дегустират от домашно приготвеното мезе, определено изпитват гордост от себе си за добре свършената работа. Гостите са доволни, а мъжете повече от щастливи. Все пак сухото мезе е традиция на трапезата, а когато е направено у дома с любов, е още по-вкусно и специално.

► Дъска за рязане

Такъв деликатес трябва да бъде сервиран подобаващо. Затова ви предлагаме да изненадате мъжа, като му подарите стилна и елегантна дъска за рязане с порцеланово плато, която ще допълни подредбата на масата и ще впечатли с идея и дизайн. Дъската ще послужи за сервиране на сухи мезета и ще направи трапезата красива и предразполагаща към хубави разговори и весели наздравици.

 

Идея за подарък за майстора на барбекюто

 

мъж барбекю скара грил месо
Снимка: iStock

Мъжете имат таланта да правят най-вкусното барбекю, а приготвянето на храната им доставя истинско удоволствие. Неделен ден, времето е топло и приятно, идеално за барбекю и семеен обяд. Жените приготвят салатите, разядките и слагат масата, докато мъжете се наслаждават на печенето на месото, пиейки бира и разговаряйки „по мъжки”.

► Аксесоари за барбекю

Изненадайте вашия баща, брат, дядо или любим като му подарите специални аксесоари за барбекю, например ръкавици за барбекю, комплект от шишове или щипки за барбекю. Това е идея за наистина оригинален подарък, който, освен, че ще зарадва мъжа, ще го направи още по-голям професионалист и любител на барбекюто.

Комплект за барбекю

Ако поводът е специален или пък човекът, за когото избирате подарък, е много важен за вас, то тогава трябва да подарите нещо наистина впечатляващо и луксозно. Може да изберете стилен комплект за барбекю с всички необходими за целта прибори, който ще носи доза елегантност и още по-голямо удоволствие при приготвяне на барбекюто. Всеки мъж, който е майстор и любител на барбекюто, има нужда от такъв специален подарък.

 

Класически подарък, който ще впечатли всеки мъж

 

Има подаръци, които са „класика в жанра” и биха впечатлили и най-капризния мъж. Понякога изборът на такъв тип подарък може да се окаже изключително труден. Повечето хора веднага се сещат за стилен и качествен колан, портфейл или марков часовник. Тези идеи обаче се изчерпват доста бързо и в един момент се озовавате в капан. Не можете да намерите подходящ подарък и дори започвате да се ядосвате, защото на Коледа подарихте колан, негов приятел му е купил часовник, а портфейл му взехте миналата година.

Комплект за пури и коняк

Не се паникьосвайте, ние ще ви дадем една прекрасна идея за класически подарък, който ще остави мъжа без думи. Не се бяхте сещали за комплект за пури и коняк, нали? Този подарък е луксозен и стилен и мъжът определено ще го хареса. Много от представителите на силния пол обичат да колекционират качествени пури, които да вадят на специални поводи. Това им доставя удоволствие, а с комплекта за пури и коняк със сигурност ще зарадвате мъжа и ще го пренесете в света на лукса.

Пепелник за пури

Ако искате подаръкът да бъде още по-завършен, към комплекта за пури и коняк може да добавите пепелник за пури. Вашият любим мъж ще остане много изненадан от предвидливостта ви и определено не би очаквал такъв автентичен и луксозен подарък. Ще оставите наистина скъп и мил спомен в сърцето му!

Когато избирате подарък за мъж, мислете като мъж. Мислете какво обича да прави този човек, какви са неговите интереси, как прекарва свободното си време и т.н. Това са улики, които ще ви помогнат да подберете правилния подарък, който ще зарадва човека отсреща. Обърнете внимание на детайлите и заложете на нещо стилно, елегантно и, разбира се, оригинално.

Подарък, който е подбран с любов и желание, няма как да не бъде оценен. Затова избирайте мъдро, смело и с емоция.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти