4 активни съставки, които се борят с бръчките

Платена публикация

4 активни съставки, които се борят с бръчките
Снимка: Vichy

Рамноза 

Рамнозата е естествено проявяваща се растителна захар с висока ефективност и главна съставка в продуктите от гамата Liftactiv Supreme. Този монозахарид има силни противостареещи качества като засилва структурата на кожата и редуцира признаците на стареене. Концентрацията му в дневния крем е 5% и 10% при серума.

Предимства за кожата: Редовната употреба води до по-стегната и еластична кожа, както и видимо по-малко бръчки. Благодарение на подсилената си структура, кожата по-лесно устоява на външни влияния, които причиняват признаци на стареене.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина има свойството да свързва и задържа повече водни молекули, което помага на дермата да запази еластичността си. Естественото съдържание на хиалуронова киселина в тялото се покачва, когато кожата е наранена: защитни и лекуващи фибробласти и епителни клетки. Но нивото на тази естествено отделяща се киселина намалява с времето. Тестове на по-зряла кожа са показвали нула съдържание на хиалуронова киселина в епидермиса.

Хиалуроновата киселина има чудесни противостареещи качества, които имат положителен ефект върху еластичността на кожата. Освен това ниското съдържание на протеин в киселината намалява риска от алергични реакции, правейки я напълно подходяща за чувствителна кожа.

Предимства за кожата: Когато се интегрира в състава на козметичен продукт, хиалуроновата киселина прави кожата по-стегната, с видимо по-малко фини линии и бръчки, като едновременно с това я успокоява.

Снимка: Vichy

Ретинол

Форма на витамин А, Ретинолът не само е жизнено важен за благосъстоянието на кожата, но и за това на зъбите и костите. Проучвания са показали, че Ретинолът стимулира продукцията на колаген и полизахариди, които задържат вода в кожата.

Предимства за кожата: Ретинолът намалява появата на фини линии и бръчки, изглажда повърхността на кожата за мек и подхранен вид.

Витамин C

Нивото на витамин C в тялото ни намалява с възрастта. Освен приема на храни, богати на този витамин (плодове и зеленчуци), директното нанасяне на витамин C осигурява силна защита от антиоксиданти и свободни радикали, които често са причинители на признаци на стареене.

Предимства за кожата: освен че е чудесен антиоксидант, витамин C също спомага за подобряване на еластичността и жизнеността на кожата.

Дерматолозите и фармацевтите в лаборатории Vichy непрестанно използват знанията си в сферата на грижата за кожата, за да създават формули с най-добрите и силни активни съставки за гамата Liftactiv. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти