3 забележителности в Занзибар, които да посетим

Платена публикация

занзибар
Снимка: iStock

Занзибар е островна държава, която се намира в Африка и е част от Танзания. Благодарение на това местоположение, тази невероятна страна в Индийския океан е меко казано рай, в който всеки иска да се наслади на една невероятна екзотична почивка. 

Дестинацията е перфектна за екскурзии, тъй като има много интересни места, които да се посетят и по този начин да се опознае местната култура, история и обичаи. Като добавим към това мекия климат и красивата природа, която е формирала красивите плажове, то никак не е случайно, че дестинацията е популярна за пътуване. Почивки до Занзибар трябва да бъдат организирани целогодишно, защото страната има какво да покаже и през двата си сезона, казват от туристическа агенция Екватор БГ. Какво ни очаква там?

3 от най-популярните забележителности в Занзибар

Занзибар наистина има множество интересни забележителности, които да се посетят по време на почивка. Ето 3 от най-популярните сред тях, които със сигурност не трябва да пропускате:

занзибар
Снимка: iStock

Стоун Таун – “Стоун Таун” или “Каменният град”, е старият град на Занзибар, намиращ се на остров Уганджа. Това е едно от най-популярните места в цяла Африка – дом на множество исторически забележителности, които привличат посетители от цял свят. Както личи по името, градът е известен със своите каменни къщи с дървени врати и изкусно изработени балкони. Най-известните места, които си заслужават да бъдат посетени, са Къщата на Чудесата, Двореца на Султана и Замъка на Португалците. В района има много малки магазини, кафенета и ресторанти, където може да се опитат местни ястия и напитки. За да се защити крехката архитектура на града, има правила, които посетителите трябва да спазват. Например, не се разрешава катерене по стените или използване на моторни превозни средства. Това определено е едно от най-красивите културни и исторически места, които можете да посетите по време на почивката си в Занзибар.

Плаж “Джовани” – плажът “Джовани” е една от най-популярните природни забележителности на острова. Намира се в южната му част, само на около 50 километра от столицата Стоун Таун, като от там има удобен автобусен транспорт. Мястото е изпълнено с възможности за интересни активности, които да разнообразят почивката ви. Красивият пясъчен бряг е идеален за разходка, а кристалните води – за гмуркане, където можете да се наслаждавате и на невероятните рифове. Ивицата е голяма, като по нея можете да откриете места с джетове и каяци, които да карате.

занзибар
Снимка: iStock

Нунгви – това е красив град, разположен на северозападния край на остров Занзибар, който несъмнено трябва да посетите по време на почивката си. Известен е с невероятните си бели плажове, топлите кристални води на Индийския океан, както и с разнообразието от морски видове, намиращи се в близост до брега. Мястото предлага на посетителите си множество различни развлечения и забележителности, както и страхотни ресторанти, в които може да се опита местната кухня. Едно от най-популярните места за посещения, освен плажовете, е крепостта Old Fort, която е построена през далечния 17-ти век. Към момента тази забележителност се използва за провеждането на музикални и културни събития. Не пропускайте да посетите и централния плаж на Нунгви, тъй като това е един от най-красивите брегове в страната, както и любима дестинация на хората, които обичат да се гмуркат. Красивите морски рифове са способни да впечатлят всеки, дошъл на почивка на това райско място. Тази дестинация определено е подходяща за хората, които освен посещение на забележителностите, искат и спокойствие по време на почивката си в страната.

В Занзибар ще имате възможността да посетите наистина невероятни места, за които ще разказвате на близки и познати. Една такава ваканция е препоръчителна за всеки любител на дивото и екзотичното, тъй като ще донесе незаменими спомени и множество красиви мигове, които ще помните дълго.

Кое е най-подходящото време за почивка в Занзибар?

Целта на посещението и предпочитанията ви ще определят най-подходящото време за екскурзията ви до тази дестинация. В случай, че искате да се насладите на топлия климат, плажовете и студените коктейли, то най-препоръчителният период от годината е между декември и февруари. Това е сухият сезон, а през него температурите, както на въздуха, така и на водата, са достатъчно приятни за подобни активности. 

В случай че искате да се възползвате от по-ниски цени и да избегнете наплива на туристи, то спокойно можете да изберете юни или юли. За този период са характерни малко повече валежи, но за сметка на това – високи градуси. Забележителностите са по-малко натоварени и няма да се наложи да чакате дълго на опашки за вход. 

Кой е най-лесният начин да отидете в Занзибар?

Ако искате да се запознаете със забележителностите на страната, както и да се отдадете на заслужена ваканция, то най-добре е да се доверите на добра туристическа агенция. Така ще имате избор между множество различни оферти и пакети, включващи както резервации в хотел, така и полети със самолет. Не забравяйте да проверите възможностите за ранни записвания, тъй като по този начин можете да спестите сума от бюджета си.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти