3 тайни за здрави зъби!

Платена публикация

3 тайни за здрави зъби!
Снимка: Thinkstock

Това няма да е от онези статии, в които с големи букви и мигащи надписи ви съветват да се въздържате максимално от сладките изкушения по празниците, защото може да се отрази пагубно на зъбите ви. Напротив, тук сладкото е разрешено, а здравите зъби са въпрос на вкус, на мярка и на… грижа. 

Броени дни преди Великден (или в превод – захаросани козунаци, шоколадови зайчета, яйца, десерти), можем да ви успокоим:

Истината е сладка, ако е с мярка

Вярно е, момичета! Захарта се използва от бактериите в устата и произвежда киселини, които могат да разграждат защитните минерали по повърхността на зъба. С течение на времето това може да доведе до образуване на кариес.

Грешно е обаче да смятаме, че ако „внимаваме“ само с шоколада, сме напълно застраховани от проблеми със зъбите. Точно обратното – пълното лишение и отричане може да бъде пагубно, особено за доброто ни настроение. Това, с което трябва да сме наясно, са видовете храни, които консумираме.

И докато вниманието ни е обсебено от най-популярните врагове - тортите и карамелените бонбони – едни „скрити“ агенти на захарта остават незабелязани.

Вижте сами:

Под прикритие

Вярно е! Скрити са захарите, които се съдържат в любимите ни (дори солените) храни. Можете ли да повярвате, че кетчупът е по-богат на захари от поничките?

А че в чипсът, пуканките и пицата съдържанието на захари не е никак малко? Какво ще кажете за „безобидните“ дъвки, които дори не припознаваме като храна?

Грешно е да се лишим от любимите си сладки изкушения, вместо да заложим на няколко прости правила за...

„Защита срещу захарите, моля!“

Вярно е, че най-добрата защита си остава превенцията.

Това важи с пълна сила, особено по празниците, когато предпочитаме да се отърсим от вредното влияние, но да не го елиминираме съвсем. И точно в този ред на мисли…

Забравете всичко казано до тук и просто следвайте уравнението за красива и здрава усмивка:

Паста за зъби с активен флуорид + 5 стъпки за по-ефективно почистване на зъбите = COMPLETE CARE

***Флуоридът подпомага защитата на зъбите чрез процеса на реминерализация, като доставя минерали до увредените места.

По този начин флуоридът се абсорбира в емайла и заздравява зъба, като го прави по-устойчив на киселини.

Резултатът – здрави зъби, здрави венци, свеж дъх, а ние сме склонни да си простим малките прегрешения. Празници са smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти