Зорница София, един от режисьорите на „Откраднат живот“: „Сериалът заразява хората с добро“

Зорница София Откраднат живот
Снимка: NOVA

Зорница София - превъплъщаваща се често в режисьор, актьор, продуцент и сценарист, гостува на Симо и Боги в рубриката „Петък отива на БГ кино“ по БГ Радио. През 2017 г. тя пресъздава една легенда от българското минало в историческата сага „Воевода“, а в хитовия български медицински сериал  „Откраднат живот“ влиза в ролята на режисьор. 

„Идеята за участието ми в „Откраднат живот“ дойде веднага след като приключих със снимките на моя филм „Воевода“. Исках да си почина, но Евтим Милошев ми се обади с предложение, на което очакваше положителен отговор. Аз се съгласих веднага, защото сме работили често заедно - била съм режисьор в „Дървото на живота“, а той копродуцент на „Воевода“, отговори Зорница София на въпроса как е започнал флиртът ѝ със сериала.

„В началото на снимките се занимавах с избора на основните актьори - Мария Каварджикова, Димо Алексиев, Алек Алексиев, Дария Симеонова. След това трябваше да снимаме пилотния епизод цяла нощ през ноември при много екстремни условия“, споделя режисьорът. 

„Струва ми се, че „Откраднат живот“ е първият сериал, който е социален. За пръв път българинът, освен с основната тематика, е ангажиран с истински проблеми и горещи теми от деня, както и дългогодишно наслоявани и наболели такива. Хората до голяма степен се заразиха от доброто, което виждат в „Откраднат живот“, разказва още тя. 

Какво още разкри Зорница София на Симо и Боги за работата си по „Откраднат живот“, може да чуете в цялото интервю в рубриката "Петък отива на БГ кино" по БГ Радио

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти