Хамбург: Градът с повече мостове от Венеция и Амстердам, взети заедно

17-ото европейско първенство по футбол вече започна и за всички е известно, че това се случва в Германия, където 10 града са домакини на общо 51 мача.

Хамбург е един тях. Градът е вторият по големина в Германия. Смятан е за един от най-красивите в страната. Освен това е и популярна туристическа дестинация заради своята живописна красота и уникална комбинация от исторически паметници, модерни пъбове и нощни клубове.

Няма как да не отбележим, че този невероятен град е известен и със своите над 2 500 мостове, които са повече от тези във Венеция и Амстердам, взети заедно. Те пресичат река Елба и каналите в града. Символ са на инженерното майсторство и архитектурата.

В тази статия ще ви представим няколко от най-известните мостове в града, които със сигурност трябва да се видят.

Мостът Köhlbrand

Той е открит през 1974 г. Дължината му е 3940 метра, а обхватът на централната въжена част е 325 метра. От 1974 до 1991 г. този мост е считан за най-дългия въжен мост в света. Сега се смята за вторият най-дълъг мост в Германия.

хамбург
Снимка: iStock

Мостът Elbbrücken

Това всъщност са няколко различни моста, които пресичат река Елба. Този плавателен воден път в рамките на Хамбург е разделен на два основни клона, Северна Елба и Зюдерелбе, които отново се сливат с Нордерелбе.

хамбург
Снимка: iStock

Мостът Elbbrücke

Той е открит през 1899 г. Дължината му е 474 м. Построен с идеята да се използва само за превозни средства, но днес се използва само от пешеходци и колоездачи.

хамбург
Снимка: iStock

Мостът Kattwyk-Brücke

Дълъг е 290 метра вертикален повдигащ се мост с два портала с височина 70 метра. Той свързва Елба с Вилхелмсбург Мурбург. Открит е на 21 март 1973 г. С височина на повдигане от 46 м се превръща в най-големият вертикален повдигащ се мост в света.

хамбург
Снимка: iStock

Мостът Brooksbrücke

Той е открит през 1887 г. Мостът е украсен с четири статуи по една от всеки ъгъл.

За съжаление оригиналните скулптури са унищожени през Втората световна война. Сегашните са направени през 2001 година и напомнят на миналото.

хамбург
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол