10 фрази, които трябва да знаете на немски

Немският език, известен на немски като deutsche Sprache или просто Deutsch, е западногермански език, който има близки връзки с люксембургския, холандския и английския. С около 90-98 милиона души, които го говорят като роден език, немският е един от основните световни езици и най-разпространеният роден език в Европейския съюз. Основните страни, в които се говори немски, включват Германия, Австрия, Швейцария, Лихтенщайн и Люксембург. Също така има значителни немскоговорещи общности в Италия (Южен Тирол), Белгия (източните кантони), Дания (южната област) и други.

Основната част от немската лексика произлиза от германския клон на индоевропейското езиково семейство. Въпреки това, немският език е приел значителен брой думи от латинския и гръцкия език, както и от френския и английския. Тези заемки обогатяват езика и му придават разнообразие и гъвкавост.

1965: България през очите на един немски турист

Немският език използва латинската азбука, като към обичайните 26 букви се добавят три гласни с умлаут (Ä/ä, Ö/ö и Ü/ü), както и съгласната ß. Произношението на немския може да бъде предизвикателно за много от изучаващите го, особено заради някои специфични звуци и ударения. Една от ключовите трудности е правилното произношение на умлаутите и на съгласната ß.

Една от най-големите трудности при изучаването на немския език е сложната му граматика. В немския всяко съществително има определен род – мъжки, женски или среден. Това определя и формата на определителния член (der, die, das), който съпровожда съществителното. Тази особеност може да бъде трудна за запомняне, но е от съществено значение за правилното използване на езика.

Как да научиш нов език възможно най-лесно и бързо

Изучаването на немския език отваря множество възможности както в личен, така и в професионален план. Германия е една от водещите икономики в света и владеенето на немския език може да бъде голямо предимство за кариерата. Освен това, немският език е ключов за достъп до богата културна и научна литература, тъй като много важни трудове в областта на философията, литературата, науката и технологиите са написани на немски.

Вижте в нашата галерия най-важните 10 фрази на немски език:

10 важни фрази на немски език

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти