Помните ли колоритния Стоян Роянов – ЯЯ от Big Brother? Ето го днес (ВИДЕО)

Помните ли колоритния Стоян Роянов – ЯЯ, който привлече вниманието на българите преди няколко години с участието си в риалити формата Big Brother? Него неизменно свързваме и с варненската музикална сцена вече от около 15 години. Репортер от ,,На кафе“ по NOVA реши да се срещне с ЯЯ, за да ни разкаже някои интересни неща за музиката и семейството си.

,,Моята първа любов е добрият стар кларинет. Този инструмент се използва освен в класиката, също и в много народни музики, сред които и нашата българска народна музика“, споделя ЯЯ.

Той разказва за заминаването в Америка и срещата с Теменужка – неговата съпруга: ,,Отидох в Бостън, Масачузетс, за да срещна жена от Родопите. Там се роди и дъщеря ни – Виктория. От първия момент, в който кацнах в Америка, преди да срещна жена ми, аз знаех, че там не искам да умра. Да, хубаво е да опознаем света, да срещнем различни хора от цял свят, да се научим да работим, да не се срамуваме от работата, да няма значение какво работим. Много съм благодарен. Много добри хора съм видял в Америка“

,,Дъщеря ми Виктория е вече на 23 години. Тя завърши дизайн в Италия. Сега не ѝ се живее в чужбина. Явно, че обича майка България и нейните багри. Тя не свири на инструмент, но е много добър диджей, прави емблематични вечери в София. Гледа да търси все пак да е оригинално нейното. Ние сме много благодарни с жена ми, че въпреки родителите си, детето излезе добро – хуманна, благородна личност. За мен това е най-големият успех. Може би е трудно, когато бащата не е най-ясно със себе си. Когато вече е наясно, тогава започва да не е толкова трудно да има комуникация, а то всичко е комуникация и любов“, допълва още музикантът.

Роянов обясни и за езика на лагабунга: ,,Аз обичам да си въобразявам. Това е повече ритъм. Много изразни средства има в този живот, които ние можем да използваме и през нашата призма да правим нещо наше. Иначе ние топлата вода трудно да открием в наши дни. Опитваме си.“

Вижте пълното интервю от предаването ,,На кафе“ по NOVA във видеото по-горе!

 

Още материали от ,,На кафе":

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти