Как да спестим някой и друг лев, докато пазаруваме

онлайн пазаруване
Снимка: Istock

Редовно не се замисляме за дребните суми, които безразборно пръскаме за какво ли не, но когато в края на месеца теглим чертата на сметките, ще видим, че малките и чести безсмислени харчове са се превърнали в постоянен разход, който излишно товари джоба ни.

Съветите са лесно изпълними и добре дошли, особено с наближаващите солидни източвания на личната ни ''хазна'' покрай настъпващите празници.

1. Пазаруването винаги трябва да е по списък. Направете си точен план на това, което ще готвите през деня или седмицата, като по този начин няма да влезете в излишен преразход, а и ще избегнете пълненето на пазарската кошница с допълнителни неща, които ще ни изкушат и навредят на нашата фигура. Също така няма да забравите някой продукт, защото всичко необходимо ще е написано черно на бяло.

2. Дебнете промоциите - хубавото е, че по-големите вериги магазини почти всеки ден предлагат такъв тип оферти на прилични цени. Така че се оглеждайте за всякакви табели и надписи, за да не пропуснете някое изгодно предложение.

онлайн пазаруване
Снимка: Istock


3. Отглеждайте подправки у дома. Парите за тези овкусяващи продукти също са перо в бюджета ни за хранене, затова можете да заделите кътче в двора или пък на терасата, за да добивате вкусни и полезни подправки с етикет ''собствено производство''.

4. На пазар носете торбичка. По този начин ще си спестите стотинки, които в края на месеца набъбват като сума. Това ви действие ще ви направи и по-дружелюбни към околната среда, защото ще ограничите консумацията на найлонови материали.

5. Приготвяйте и обработвайте храната вкъщи - по-удобно е да си купим разфасовано месо например, но по-евтино ще ни излезе да си го смелим у дома.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти