Създадено за Eucerin

Зимни приключения за кожата – сбогувайте се със сухата и раздразнена кожа с тези съвети!

Зимни приключения за кожата – сбогувайте се със сухата и раздразнена кожа с тези съвети!
Снимка: iStock/Getty images

Зимата е чудесен сезон, изпълнен със сняг, празници и вълшебни моменти. Студът и сухият въздух обаче, могат да оставят кожата ни изсушена и напукана. Сещате ли се за неприятния сърбеж, от който искате на драго сърце да се отървете? Да не говорим за кожата, която става суха и раздразнена, когато се сблъскаме с вятъра, отоплението и ниската влажност на въздуха.

Снимка: Eucerin

Но защо това е така? Суровите климатични условия могат да разрушат защитната бариера на кожата, създавайки пропуски в най-външния слой, което позволява на водата да излиза (дехидратация) и на дразнителите да проникват (чувствителност). Сухата среда може да причини сърбеж, тъй като възпалителната реакция се задейства и така освобождава хистамини.

Не може да избягаме от зимата, но пък може я преживеем по най-добрия възможен и безпроблемен начин. За да се справим с този проблем от Edna сме приготвили няколко важни съвета за мека и бляскава кожа през студените месеци, както и един страхотен продукт, с който да ѝ подарите радостни зимни мигове.

Изполвайте подходящи хидратиращи продукти

Снимка: iStock/Getty images

Абсолютен фаворит ни е UreaRepair PLUS от Eucerin - интензивен лосион за тяло с 10% урея, който не само овлажнява кожата незабавно, но и спомага възстановяването на кожната бариера. В негово лице, тази естествена защита среща верен помощник срещу външните агресори и в мисията  да бъде оптимално хидратирана. Eucerin UreaRepair PLUS е с приятна текстура на „емулсия във вода“ и без аромат. След нанасяне, попива бързо и осигурява на много сухата, груба кожа на тялото ежедневната грижа, от която тя се нуждае.

Комбинацията от съставки – урея, серамиди и други естествени хидратиращи фактори (NMFs) задържат водата и предотвратят дехидратацията. И не само, формулата осигурява незабавно облекчение и дълготраен ефект, забавяйки проявата на сухота и груба повърхност на кожата с до 48 часа. След употребата на Eucerin UreaRepair PLUS, ще се чувствате невероятно в кожата си, а тя ще бъде здрава, мека и гладка.

Хидратирайте се и отвътре

Снимка: iStock/Getty images

Освен инвестицията в грижа за кожата, която поддържа влагата, през зимните месеци е важно да поддържате кожата хидратирана, като редовно пиете вода.  Дехидратираната кожа може да изглежда повехнала и уморена, докато набавяйки си достатъчно вода, ще възвърнете нейния естествен блясък.

Хранете се балансирано

Трудно е да хидратирате кожата си само с консумация на вода, затова увеличете приема на храни с високо съдържание на вода (зеленчуци, плодове и ядки) и обогатете менюто си с много богати на антиоксиданти "добри мазнини" като авокадо, риба и семена.

Снимка: iStock/Getty images

Не прекалявайте с взимането на душ/вана, защото така премахвате естествените овлажнители на кожата. Когато сте в банята, ограничете използването на гореща вода и измиващи препарати. Взимайте кратки и хладки душове, а след това леко се подсушавайте, без да търкате. 

Защитавайте се от вятъра и избягвайте да сте навън, когато температурите са -10 градуса или по-ниски. Покривайте добре лицето си и използвайте балсам за устни. Избягвайте да ги облизвате, защото храносмилателните ензими и бактериите в слюнката могат да ги увредят.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти