Зимна грижа за косата

Зимна грижа за косата
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Зимната агресия се отразява зле на косата, но с подходящи грижи, може да смекчите ефекта до минимум. Защитната козметика за коса подхранва, подсилва и поддържа блясъка.

Зимните агресивни влияния върху косата са прекалено много и твърде силни, дори за най-здравата и поддържана коса - студ навън и сух, топъл въздух в помещенията, сняг, вятър, слънце, сешоари и шапки.

Наелектризирана, омазнена и безжизнена е косата след сваляне на топлата шапка.

Единственото решение е използване на специална защитна козметика за коса и често подхранване с домашни природни маски.

Какво да НЕ правите, за да помогнете на косата си да запази жизнеността си през зимата?

• Не прекалявайте с пресата за изправяне и с машата за къдрене.

• Избягвайте миенето на косата с прекалено гореща вода.

• Не излизайте навън без идеално подсушена коса.

Защитна козметика за косата през зимата:

Серия за коса Pantene Hair Fall Defense

Шампоан за коса Hair Fall Defense на Pantene Pro-V

Неговата уникална формула съдържа нов комплекс, разработен от учените в Института за изследвания на Pantene Pro-V, който заздравява косата от корена до върха. Той запазва целостта на структурата ѝ и намалява косопада.

Балсам за коса Hair Fall Defense на Pantene Pro-V&маска за коса Intensive Strengthening

Балсамът, предназначен за ежедневна употреба, подхранва цялата коса като я защитава срещу накъсване и косопад, а лесната за отмиване маска за коса от серията, предназначена за употреба два пъти в седмицата, прави косата 10 пъти по-устойчива срещу косопад.

Тоник Instant Hair Strength от серията Hair Fall Defense на Pantene Pro-V

Това решение подхранва косата, предпазва от косопад и я прави с до 40% по-обемна. Тоникът съдържа витамин В3 и провитамин В5, които проникват дълбоко в косата. Предназначен е за всекидневна употреба. Нанася се в корените с масажни движения за по-равномерно покритие.

Серия за коса Gliss Oil Nutritive от Schwarzkopf

Шампоан Gliss Oil Nutritive

Нежно почистване и подхранване, благодарение на осем ценни масла, дори докато миете косата. Шампоанът съдържа течен компонен - кератин, които подхранва косата в дълбочина и възстановява повърхността на косъма.

Балсам за коса Gliss Oil Nutritive

Балсамът съдържа подхранващи съставки и кератин, които подхранват увредената коса и предпазват от раздвояване. Шампоанът и балсамът използвани заедно (при редовна употреба) ще намалят разслояването на косата до 90 %.

Маска за коса Gliss Oil Nutritive

Маската  подхранва косата и намалява разслояването на косъма до 95%. Косата е дълбоко подхранена и супер еластична. Немазната формула с осем ценни масла и кератин дълбоко възстановяват структурата на косъма - за здравословен блясък.

Бързо възстановяващ балсам Gliss Oil Nutritive

Бързо възстановяващият балсам с осем ценни масла и течен компонент, незабавно прави косата по-податлива на оформяне, лесна за разресване и мека на допир и в същото време намалява разслояването на краищата до 95%. Просто напръскайте косата докато е влажна и не отмивайте.

Защита за косата през зимата от Phyto

Масло за коса с изглаждащо действие Huile Supreme от Phyto

Huile Supreme е перфектното взаимодействие между оригинални растителни масла и екстракти, формулирано с 99% съставки от растителен и естествен произход. Богато масло, което осигурява дълбоко подхранване и лесно стилизиране на гъсти, сухи и непокорни коси. Уникална формула, която комбинира масло от макадамия с подхранващи и регенериращи свойства, масло от анато с антиоксидантно действие и растителен сквален, който предпазва косата от дехидратация.

Хидратиращо масло за суха, изтощена коса Huile D’Ales от Phyto

Уникална комбинация от рициново масло и етерични масла (градински чай, розмарин, хвойнови плодове и лимон). Маслото овлажнява, изглажда и възвръща блясъка на сухата коса. С оригиналната си формула Huile D'Ales незабавно придава блясък на сухата коса, увредена от околната среда или нещадящите продукти.

Хранителна добавка за коса и нокти Phytophanere от Phyto

Phytophanere подпомага заздравяването на косата и увеличава ефикасността на програмите против косопад.

Хидратираща маска за суха, изтощена коса Phytojojoba от Phyto

Интензивната хидратираща маска Phytojojoba е създадена специално за да овлажнява и предпазва сухата коса. С кремообразната си консистенция и нежен аромат маската действа в дълбочина, като преструктурира защитната бариера на косата, помагайки й да задържа влагата.

Нова линия за възстановяване и подхранване на безжизнена и много суха коса Orzene Beer Optimum Oil Repair

Серията за коса Orzene Beer преобразява косата, придавайки ѝ ослепителен блясък, благодарение на уникалния Shine Elixir - комплекс от бира, серамиди и фитопротеини, които проникват в косъма, подсилват структурата му и осигуряват по-здрав външен вид. Формулата на новата линия за възстановяване и подхранване Orzene Optimum Oil Repair е обогатена със специализирания комплекс Golden Oils, състоящ се от 3 ценни подхранващи масла и олео-фитокератин, които допринасят за интензивно възстановяване на кутикула на косъма, хидратират и подхранват в дълбочина и възвръщат естествения блясък на косата.

Абисинското масло има свойството да подсилва фибрите на косъма, намалява накъсването на косата и контролира къдриците. Маслото от макадамия предпазва косъма от увреждане, подхранва косата и омекотява. В същото време маслото от златна жожоба възстановява увредената коса, подсилва защитните маханизми и хидратира косъма. А пък олео-фитокератинът хидратира скалпа, осигурява еластичност на косъма и го заздравява.

Косата става еластична, силна, гладка и без накъсване. Тя е видимо възстановена, лека и с дълготраен блясък!

Новата линия Orzene Optimum Oil Repair се състои от шампоан, балсам, маска за коса и подхранващ еликсир-олио.

Грижа за косата през зимата от Weleda

Подхранващ шампоан с просо за нормално коса (Hirse Pflege-Shampoo) от Weleda

Мекият шампоан нежно почиства и запазва естествената гъвкавост на косата. Екстракт от обвивки на органично просо я подхранва и заздравява. Органично масло от ядките на макадамия и органичен екстракт от салвия придават естествен блясък, без да сплескват косата. Грейпфрут, мента и амирис осигуряват свеж аромат.

Ревитализиращ лосион-тоник за коса (Belebendes Haar-Tonikum) от Weleda

Тоникът съдържа тлъстига, листа от хрян и етерично масло от органичен розмарин, които подсилват скалпа, намаляват загубата на коса и стимулират естествения растеж на косъма. Подобрява се подхранването на космените фоликули и по този начин се заздравява скалпа.

Уплътняващ шампоан Full Repair™ Full Body от John Frieda

Уплътняващата  формула с масло от инка инчи, богато на Омега-3, възстановява вида на изтощената коса,  оставя чувство за гладка и плътна коса, без да утежнява. Разплита кичурите, намалява риска от начупване и накъсване при разресване с гребен или четка.

Специално за блондинките, които имат още по-сериозни проблеми с косата през зимата:

label.m разкрива тайната на перфектния рус цвят - нова серия Brightening Blonde

Шампоан за коса - нежно почиства и овлажнява косата като я предпазва от дехидратация и избиване на жълти оттенъци.

Балсам за коса - омекотява и подхранва косата, предотвратява заплитане и накъсване.

Крем за руса коса - придава отразяващ се блясък и кадифена гладкост на русата коса. Предпазва я от топлинно стилизиране, влага и накъсване. Съдържа екстракт от алое, масло от таману и хидролизирани житни протеини, които осигуряват дълготрайна хидратация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти