Женствеността не е подвластна на времето

Кармен
Снимка: Getty/Guliver

Кармен Дел'Орфис е родена, преди да е съществувала Седмицата на модата.

Сега – на 81 години, моделът продължава да се разхожда гордо по модния подиум и да обира овациите на публиката.
Кармен взе участие в ревюто на "Norisol Ferrari", което беше част от Седмицата на модата в Ню Йорк.

Вече 68 години Дел'Орфис получава участия в различни ревюта, като за момента е най-старият работещ модел, с когото се гордее цялата модна индустрия, а дизайнерите редовно ангажират за ревютата си.

Тя е открита на 13 години от агент, докато се вози в автобус с майка си. Едва три години по-късно лицето й огрява корица на модната библия "Вог" (Vogue) (снимка може да видите тук).

Относно този си първи успех Кармен споделя:

"Не означаваше нищо за мен. Помислих си само, че приличам на малко момче."

Във визията на 80-годишната дама няма следа от момчешки черти. Тя има дълга, естествено побеляла коса, която няма никакво намерение да боядисва.

Освен това за разлика от много свои колежки, Кармен няма пластични операции по тялото или лицето си. Единственото, от което се е възползвала са инжекции, попълващи бръчките.

В последните години Кармен бива редовно ангажирана да бъде лице на луксозни стоки, поради нейната аристократична визия, която не се дължи толкова на дрехи и грим, колкото на вътрешно излъчване.

Дел'Орфис спокойно обяснява, че жените след 50 години изобщо не бива да бъдат подценявани и подминавани като таргет групи.

В повечето случаи те са материално благосъстоятелни и имат желанието да поглезят себе си. Именно стоките за дами в зряла възраст не би било умно да бъдат представяни от момичета на 20 или 30 години.

За своите 81 години Кармен Дел'Орфис може да се похвали, че е постигнала редица неща – докоснала се е до славата още в ранна възраст, успяла е да се задържи в коварния свят на модата и да продължава да получава ангажименти, минавала е под венчилото няколко пъти, има дъщеря, с която се разбира много добре, печелила е и е губила милиони, позирала е на Салвадор Дали и все още може да работи това, което обича, без да й се налага дори да боядиса белите си коси в друг цвят или да опъва бръчки с помощта на хирург.

Тя е прекрасен пример за това, че красотата и женствеността са неподвластни на времето и че жените не трябва да се страхуват от старостта, а да остаряват със стил и достойнство.

Снимки на Кармен може да разгледате в галерията ни ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти