Създадено за NIVEA

Здрава и стегната кожа на тялото за 10 дни? Възможно е!

Здрава и стегната кожа на тялото за 10 дни? Възможно е!
Снимка: iStock/Getty Images

Здравейте, дами, знаете ли кой е най-големият орган във вашето тяло? Може би ще посочите главата, имайки предвид мозъка, или някоя друга част на тялото, но ще сте в грешка! Защото нашата обвивка – кожата, е най-големият орган в тялото ни, от който зависи дали ще усещаме топлината и студа, който защитава мускулите, костите и вътрешните ни органи и не на последно място – на когото разчитаме, за да имаме добър външен вид.

Снимка: iStock/Getty Images

Ако някога сте се чудили или пък ако попаднете в „Стани богат“ и ви изненада подобен въпрос, да знаете, че средно кожата ни покрива площ около 2 квадратни метра, теглото ѝ е около 15% от общото ни тегло и съдържа общо около 300 милиона клетки. Тя се обновява сама на всеки 28 дни, но това далеч не означава, че трябва да я изоставим и да не полагаме грижа за нея. Напротив – ако искаме стегната, здрава кожа, трябва да ѝ помагаме, защото факторите, които ѝ влияят зле, са много.

Прекомерното излагане на слънце, алергените в околната среда или в храната, тютюнопушенето, лошите хранителни навици и неминуемото напредване на възрастта са само някои от факторите, които водят до състаряване на кожата, намалена еластичност и дехидратация. А това е точно обратното на състоянието, в което искаме кожата ни да се намира на прага на пролетта!

И така, мисията е ясна – искаме по-здрава, по-стегната и по-красива кожа. Ако може – да стане бързо, защото скоро ще се стопли и ще искаме да я показваме по-често. Ето няколко идеи за експресно влизане в „кожата ни“, както се казва – от днес за другата седмица.

Вода

Снимка: iStock/Getty Images

Водата е наш приятел, за когото забравяме често, освен ако не сме тичали след някой трамвай в жегата. Всички са чували съветите за 8 чаши дневно и ако това е прекалено строго за вас, просто се обзаведете с шише с вода на една ръка разстояние и от време на време отпийвайте от него. Накрая на деня ще сте изпили повече, отколкото сте предполагали, а кожата ви ще е доволна и щастлива.

Качествена храна

Снимка: iStock/Getty Images

Няма как да имате хубава коса, кожа и нокти, ако ядете храна без качествено съдържание. Кожата се нуждае от водо- и мастноразтворими витамини, от минерали и от достатъчно храна. Това означава, че не може да го карате само на салати – включете и пълноценни цели продукти като сирене, яйца, месо. Сезонът е богат на всякакви съдържащи нутриенти зелени храни – спанак, лапад и коприва, така че, комбинирайте едното с другото. Хем ще е вкусно, хем ще е полезно.

Движение и релакс

Снимка: iStock/Getty Images

Може да звучи странно, но движението играе голяма роля за здравето и състоянието на кожата. Засиленото кръвообращение насища органите, в това число и кожата, с кислород и други ценни вещества, а това винаги се отразява благоприятно. Така че – отивайте в парка, на фитнес или да изкачвате най-близкия баир, за да влезете по-бързо във форма и да се наситите с кислород от глава до пети. След спорт обаче си давайте и необходимата почивка, защото успехът от движението е неразривно свързан с възстановяването. Ако имате възможност, правете масажи на тялото, подарявайте си по някое и друго спа изживяване и се грижете за себе си.

Продукти за тяло

Снимка: NIVEA

След като сте направили всичко дотук, ред е на продукта за тяло, който ще направи кожата нежна и мека, но и здрава и стегната, а на вас ще ви даде онова удоволствие от нанасянето на текстура, която глези тялото ви. Освен сетивно удоволствие, добре е в този продукт да има нещо ценно за кожата ви, каквото е стягащото мляко за тяло NIVEA с Q10 и витамин С. То е с изключително лека формула, което обаче не трябва да ви подлъгва, защото осигурява така ценната хидратация за 48 часа напред. Видимо подобрява вида на кожата, стяга я и я прави еластична само за 10 дни употреба!

В съставките на стягащото мляко за тяло NIVEA влиза коензим Q10, който е незаменим помощник за това кожата да е по-дълго време здрава и млада. С течение на времето неговото количество в организма ни намалява, затова намалява и производството на колаген, еластин и други основни съединения, които са част от кожата. Резултатът е това, което виждаме в огледалото всеки ден – отпусната кожа и контур, по-ясни признаци на стареене.

Снимка: NIVEA

Добрият стар витамин С, който, за съжаление, не произвеждаме сами, е един от най-мощните антиоксиданти, на който разчитаме да неутрализира свободните радикали и да се грижи за регенерацията на кожата. Той предпазва от вредното влияние на външни фактори като UV лъчи или замърсяванията на околната среда.

В комбинация двете вещества коензим Q10 и витамин C осигуряват не просто чудесно изживяване за кожата, но са и много ефективен начин да я върнете към онзи свеж и стегнат вид, който всички искаме да имаме възможно най-дълго време. Разбира се, най-добре е да следвате тези стъпки не само в продължение на 10 дни, а колкото се може по-редовно през годината, защото тогава резултатите ще бъдат абсолютно зашеметяващи – точно като вас самите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти