Завръщането на поло яката

Завръщането на поло яката
Снимка: Thinkstock

Поло яките отново са барометър за стил, след като известни дами наложиха напоследък дългоочакваното завръщане на тази спяща модна тенденция от 70-те години на миналия век.

Продажбите също го доказват. Британският сайт за дрехи JD Williams съобщава, че е продал цели 3000 черни полота само в последните няколко седмици, с което дрехата се е превърнала в бестселър за първи път от над 30 години.

Полото, което датира още от 19-ти век и е любимо на философите, артистите и академиците с радикални възгледи, преживява ренесанс и е задължително този сезон.

Повишаването на продажбите е повлияно от знаменитости като Кейт Мос, Кейт Мидълтън и Виктория Бекъм, които бяха забелязани с поло, характерно повече за злодеите от филмите за Джеймс Бонд и за Владимир Путин.

Модата на полотата се появява през 70-те години на миналия век, когато звезди като Даян Кийтън, Оливия Нютън-Джон и Сила Блек бяха забелязвани редовно с подобна дреха във всички цветове на дъгата.

От началото на новия век тенденцията замря и в зимните месеци дамите отдаваха предпочитание на блузи с веобразни деколтета и полуполота. Но черното поло се завръща и задължително трябва да бъде включено в гардероба на всяка модерна жена, препоръчват модни експерти.

"Противно на вярването, че полото е старомодно в действителност то е много модерно. Черното е идеално за вталяване и придаване на изтънченост, бялото е идеално за освежаване на лицето, а телесното и сивото изглежда чудесно вечерта.

Вдъхновете се от звезди като Ел Макферсън и Даян Кийтън, които показват, че полото е основен елемент в гардероба им", съветва Линда Куин от сайта JD Williams. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти