Защо жените носят неудобни високи токчета?

Модел на "Кристиян Лубутен" с емблематчната червена подметка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Създателят на едни от най-красивите дамски обувки - Кристиян Лубутен (Christianlouboutin.com), счита, че жените ходят на високи токчета, защото това им вдъхва увереност.

Френският дизайнер е известен с обувките с ярко червени подметки, заради които дори започна съдебен спор с модна къща "Ив Сен Лоран" (YSL.com).

Лубутен твърди, че дамите имат много по-различно отношение към обувките с висок ток и носят такива единствено с цел съблазняване.

"Има елемент на съблазняване при обувките, който не съществува при мъжете. Помислете си как Марлене Дитрих кръстосва краката си. Езикът започва от обувката и се разпространява към цялото тяло.

Една жена може да е секси, очарователна, духовита или срамежлива в зависимост от обувките си. За мъжете те са свързани с елегантността и богатството, не заиграват с вътрешното аз", обясни дизайнерът в интервю за "Сънди Таймс" (Thesundaytimes.co.uk).

"Поради това жените са щастливи, дори когато носят обувки, които им причиняват болка. За някои от тях лекият дискомфорт се компенсира от нещо друго, свързано с желанието. Вие чувствате себе си, вдъхвате си увереност, опознавате се. Познавате тялото си, този малък дискомфорт се възнаграждава по много други начини."

Разбира се, това не означава, че трябва да си купуваме много красиви и много неудобни обувки. И все пак, коя ли от нас не е имала поне един такъв чифт красиви токчета, които са й причинявали мазоли, но са изглеждали разкошно на крака и са били носени с гордост?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти