Заблудите в грижата за косата

Заблудите в грижата за косата
Снимка: netinfo

Всяка жена иска хубава, гъста и лъскава коса. Понякога обаче се поддаваме на заблуди, относно поддръжката на косата ни и това може да навреди на добрия й външен вид.

Ето няколко от заблудите, които битуват сред повечето дами.

Зехтинът подобрява вида на косата
Екстра върджин зехтинът наистина може да се отрази добре на сухата и изтощена коса. Но това е строго индивидуално. Не винаги маските с домашни продукти ще ви осигурят коса като коприна. Всичко е относително и ако на вашата приятелка зехтинът или друг по-мазен продукт се е отразил чудесно на косата й, няма гаранция че това ще се случи и на вас.

Честото подстригване на косата й помага да расте по-бързо
Редовното подстригване може само да подобри здравината и външния вид на косасата и тя да не изглежда изтощена и накъсана. Но растежът не се влияе от това. Косъмът расте приблизително по сантиметър на месец, но има жени, чиито коси растат по-бързо и обратното. Отново всичко е индивидуално. Като цяло косата има нужда да се подстригва два пъти в годината, основно за да се премахнат цъфтежите и изтощените краища.

Каквато е косата сега, такава ще остане завинаги
Ако като деца сте имали права и гъста коса, няма гаранция, че тя ще изглежда така и след десет години. Начинът на живот, спазването на диети, здравословното състояние на организма са само част от нещата, които влияят върху косата. Най-честата промяна е с годините косъмът да стане по-тъмен, докато постепенно не започне да побелява. При жените след бременност косата може да се измени изцяло, поради промяната в нивата на хормоните.

Космите растат с еднакви темпове по цялото тяло
Това е абсолютна заблуда. Джоел Шлесингър - дерматолог и президент на Американското дружество на козметичната дерматология и естетичната хирургия (ASCDAS), обяснява как космите преминават през три различни фази на растеж и всяка част от нашето тяло се намира в конкретна фаза, затова окосмяването там се появява с различна интензивност.

Косата се разресва задължително от корените към краищата
Често спазването на този съвет може да доведе до излишно накъсване на косата ви. Много по-добре е да разрешите първо краищата, които се заплитат лесно, като придържате косата в средата, за да не скъсате косъма.

Задържането по-дълго време на боята върху косата, преди да се измие ще направи цвета по-плътен и хубав
След като минат указаните в упътването минути за задържане на боята върху косата ви, трябва да я отмиете веднага. Иначе рискувате да изтощите косата си и да я съсипете напълно. Изкуственият цвят няма да стане по-наситен или хубав, ако го държите по-дълго, но химикалите в боята ще разрушат структурата на косъма ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти