За здрава кожа на всяка възраст

За здрава кожа на всяка възраст
Снимка: netinfo

Кожата може да разкаже много стории от живота ви - тежък пубертет, слънчево изгаряне, хормонален дисбаланс и тн.

Друга истина е, че с напредването на възрастта кожата, особено на лицето, е изложена на по-голям риск и изисква полагането на повече грижи. Важно е да се стараете тя да е здрава и да изглежда добре, независимо на каква възраст сте.

Проблеми след 30-те
Пъпките и черните точки не са характерни само за тийнейджърите. Често се случва дори на жени след 30 години да стават жертва на лошата кожа. Една от причините е понижаването на нивата на тестостерона и прогестерона в организма няколко дена преди да настъпи месечния цикъл. Стресът също може да загрози кожата и да предизвика раздразнение и екземи.

За акне, което се появява към 30-те години на жената, е необходимо да се подходи по-сериозно. Най-добре е да посетите дерматолог, който ще може да ви консултира как да помогнете на кожата да се изчисти от пъпките и черните точки. Доктор Голденберг - асистент професор по дерматология към медицинското учебно заведение в Ню Йорк, съветва да се използва бензиол пероксид и ретинол. Все пак, не е препоръчително да си назначавате сами лечения, а да се консултирате със специалист.

Внимателни над 40
С навлизането в средната възраст, всички изминали години започват да си проличават именно по кожата ви. Добре е да държите всичко под контрол като си правите редовни самонаблюдения за появата на съмнителни петна и бръчици. Веднага щом откриете нещо обезпокоително, трябва да се погрижите да го отстраните възможно по-бързо. Това важи не само за кожата, но и за цялото ви тяло.

Подбирайте правилните продукти
Може да си имате любим крем за лице, който ползвате от няколко години насам, но се замислете дали той все още е подходящ за вас. На пазара има изобилие от продукти за кожата в определена възраст - 30+, 40+, 50+ и тн. Изберете правилните козметични продукти за вас.

Неприятно зачервяване
С напредването на възрастта е много вероятно по кожата на лицето ви да се появят червеникави петна, известни още като розацея. Това състояние може да се дължи на редица външни и вътрешни влияния, но за лекуването му са нужни специални продукти. Дерматологът може да ви изпише мазила, богати на ихтиол и хексахлорен, антибиотици или витамини, в зависимост от степента на зачервяване.

50+
В тази възраст нивата на естрогена спадат, както и производството на нужната на кожата мазнина. Вследствие на това кожата става суха и тънка. Горещите бани и измиването със сапун могат да влошат нещата. Хипотиреоидизъм - намалената функция на щитовидната жлеза, която се забелязва при повечето 50-годишни дами, могат да допринесат за изсъхването на кожата и появата на сърбеж. Нужни са редовни медицински прегледи и ползването на подходяща козметика за тази възраст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти