За перфектно лакирани нокти

За перфектно лакирани нокти
Снимка: netinfo

Едва ли има нещо по-дразнещо от това да прекарате половин час и повече във внимателно оформяне на маникюра си, после още по-внимателно нанесете на лак за нокти и няколко минути по-късно да успеете да съсипете лака, като го размажете.

Причината за това всеки я знае – бавното изсъхване на лака. Ето няколко начина, чрез които да помогнете на лака да изсъхне по-бързо и да намалите шанса да съсипете прясно лакираните си нокти.

Въздушна струя
Всяка жена има навика след като се лакира, да подухва леко ноктите си, като по този начин да ускори засъхването на лака. Има и по-лесен начин – използвайте сешоар, само че включен на охлаждаща, а не на гореща, степен. Единствено не трябва да забравите да приготвите включен в контакта сешоар, преди да започнете лакирането.

Студена вода
В купичка с лед и студена вода може да потопите лакираните си пръсти. Студената вода бързо втвърдява лака. Ако ви е некомфротно, обаче, може просто да поставите ноктите под течаща струя вода от чешмата.

Тънки пластове лак
Вместо да нанасяте дебел слой лак, пробвайте с няколко по-тънки. Първо нанасяте единия, след минута-две втория и третия - след като сте лакирали всички пръсти. Може да ви се струва като прекалено бавна процедура, но по този начин намалявате възможността цветното покритие върху ноктите да е прекалено дебело, което го прави и по-трудно изсъхващо.

Спрей
Има специални продукти, които се пръскат върху ноктите и помагат за бързото засъхване на лака. Със сигурност сте виждали някоя маникюристка да ги използва. Може и вие да се сдобиете с такъв продукт и да пробвате ефекта.

Разбира се, най-сигурният начин да запазите маникюра си красив и покритието върху него непокътнато е, като поседите 20-30 минути след лакирането, без да правите нищо. Четете книжка, почивайте си, в никакъв случай не се захващайте с подреждане, миене на чинии или преобличане.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти