За масажите с любов

За масажите с любов
Снимка: Личен архив

Христо Прокопиев е завършил рехабилитация и лечебен масаж в Медицински Университет - София. Занимавал се е със следоперативно и липосукционно възстановяване и безоперативна борба с целулита. Чрез многобройни курсове и семинари е усъвършенствал различни видове спортни, лечебни и екзотични масажи. 

Познава детайлно функциите и действието на всички модерни апарати за моделиране на тялото, след като преминава през обученията на едни от доказаните консултанти за работа в салони за красота у нас - Антоанета Цветанова и Венета Христова.

От 1998 година работи в Гърция. Работил е със състезатели от гръцкия национален отбор по борба, както и с футболните отбори “Атромитос” и “Толми”- Перистери. 

През последните 12 години ръководи център по рехабилитация и физиотерапия „Метана Волканик СПА“ в Метана на полуостров Пелопонес. 

Той ни сподели няколко важни, полезни и любопитни неща за тенденциите при масажите през пролетта на 2016-а:

- Какви типове масажи е най-подходящо да направим по това време на годината и защо?

В момента най-актуални са антицелулитните и отслабващите терапии, защото след зимата, кожата е отпусната и дехидратирана, а обикновено сме натрупали и някой излишен килограм. Разбира се сега е и момента да се подготвим за лятото.

Винаги на мода е класическия масаж, който е най-популярния и може да се прилага по всяко време на годината, но през пролетта е изключително полезен, заради своите действия, като отпускане на мускулите, тонизиране и релаксиране на тялото, премахване на умората и подобряване на кръвообръщението. Можем да въздействаме със специален ръчен антицелулитен масаж, при който използваме специални техники и антицелулитни масла, кремове и ампули.

Другият метод е с механично действие при което използваме най-новите технологии на вакумни апарати, радио честотни апарати и различни разновидности на ултразвукова терапия.

- Кой е най-новият хит при масажите?

APG-FISIO SPHERE e най-модерния и ефективен апарат, който не случайно е наричан технология от бъдещето. Той съчетава вакума едновременно или по отделно със силен електромагнитен импулс. С апарата можем да работим, както тяло, така и лице. Нашия е единствен в България. Целта на дейстието на електромагнитния импулс е преди всичко дренаж и спомагане за разнасянето на токсините, които се освобождават при работата на вакума. Имаме бърз и видим ефект, само след няколко процедури. Другия иновативен апарат с който располагаме е новата керамична радио честота KRF, която също е за тяло и лице.          

- Как трябва да продължи грижата след заздравителния, антицелулитния или разкрасителния масаж? Какво постигат определени масажни техники?

Различните видове целулит, третираме по различен начин. Няма определена формула за действие, тъй като целулитите са различни видове и стадии. Разделяме ги на мек и твърд целулит и на четири стадия. За това подхода е строго индивидуален и най-често изисква комбинация от ръчно с машинно въздействие. Обикновено препоръчвам  за APG-то  между 10 и 14 процедури, като се започва с по-леки дрениращи програми и след това в зависимост от типа и зоната, която третираме избираме програмата. Можем да правим комбинация между машините и ръчен лимфодренаж. 

- Колко често трябва да се правят различните видове масажи (няколко примера) и защо? 

Честота? APG-то, можем да започнем с две терапии през първата седмица и след това по веднъж седмично. Класическия масаж също е най-добре да се прави веднъж седмично.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти