За красиви и здрави нокти

За красиви и здрави нокти
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Зле поддържаните нокти са свидетелство за скандална немарливост, независимо дали става въпрос за жени или за мъже. Факт!

Не е нужно да ходите всяка седмица на маникюр и да харчите луди пари, за да изглеждат добре ноктите ви на ръцете и краката. Нужно е просто да знаете и спазвате няколко основни правила.

Първо - мръсни и неизрязани нокти, както и обелен лак са срам за всяка жена. Естеството на работата ви не ви оправдава. Ако ви е трудно да запазите лака и дължината на ноктите си, просто използвайте заздравител и не пускайте дълъг маникюр.

Второ - еднаква дължина за всички нокти. При дълбоко счупване на нокът, се намалява дължината на всички останали.

Трето - маникюр не означава ноктите да са непременно дълги и лакирани, а да са добре подрязани и чисти.

Четвърто - всякакво гризане и чоплене на нокти и кожички е забранено. Само ще си причините болка и ще си съсипете пръстите, а може да си докарате и някоя гъбичка инфекция

Пето - никакви изкуствено залепени нокти. Освен че прекалено дългите и остри нокти не са функционални и изглеждат изкуствени, лепилото ще съсипе плочките и ще е нужно дълго време на ноктите да се възстановят и да почнат да растат здрави, а не нацепени и криви.

Шесто - полагайте безцветна основа преди да нанесете цветния лак. Така ще спасите ноктите си от придобиване на жълт оттенък.

Седмо - оставяйте ноктите да "дишат" за седмица-две. Не ги лакирайте, само ги пилете и подравнявайте. А ако искате да не се чупят, ползвайте само пила, не ги режете.

Осмо - не прекалявайте с експериментите с цветовете на ноктите. Всеки нокът в индивидуален цвят, който изобщо не се връзва с останалите, нито е фешън, нито арт. Стщото важи и за рисунки на всички десет нокътя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти